Numărul accidentelor de muncă petrecute în judeţul Covasna, şi soldate cu decesul angajaţilor, a scăzut considerabil în ultimii ani, în 2019, la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Covasna fiind înregistrat un singur eveniment, comparativ cu 2018 când erau înregistarte două.

Inspectorul-şef adjunct din cadrul Compartimentului Sănătate şi Securitate în Muncă (SSM), Dumitru Marinescu a precizat că, anul trecut, la ITM Covasna au fost înregistrate 69 de evenimentele de muncă, dintre care 35 soldate cu incapacitate temporară de muncă, diferenţa fiind accidente uşoare, accidente în afara muncii sau înregistrate în afara judeţului, angajatorii având sediul social în alte judeţe.

„În anul 2019 au fost transmise la ITM Covasna 69 de fişe de comunicare a evenimentelor de muncă. O persoană cu accident de muncă mortal. Trebuie reţinut că suntem pe locul I pe ţară cu cele mai puţine accidente de muncă mortale în 2019. Avem un singur accident de muncă, şi am mai avut un deces din cauze patologic, era luat în evidenţă ca bolnav, a făcut infarct (…) În cazul accidentului mortal, este vorba despre o persoană de aproximativ 40 de ani din zona localităţii Ghelinţa, care lucra în domeniul exploatării forestiere în Târgu Secuiesc”, a precizat inspectorul-şef adjunct Dumitru Marinescu.

El a mai precizat că de cele mai multe ori, neatenţia şi rutina sunt principalele cauze care duc la producerea accidentelor de muncă.

În 2019, cele mai multe accidente de muncă s-au înregistrat în domeniile transport, exploatări forestiere, colectare deşeuri nepericuloase, construcţii de clădiri, fabricarea pieselor şi a accesorilor pentru autovehicule, dar şi în cazul unor persoane care desfăşurau activităţi de creditare – bancare sau de comerţ.

Conform datelor ITM Covasna, până la finalul anului trecut nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire profesională.

 

Articolul precedentCod portocaliu de ninsori şi viscol în judeţul Covasna. Alte 9 judeţe din ţară sunt sub cod roşu
Articolul următorMaşină lovită de tren la Lemnia după ce frânele au cedat