Meteorologii au emis miercuri avertizări cod roșu de viscol și vânt în nouă județe din ţară, valabile de miercuri seara, de la ora 18:00, şi până joi dimineață la ora 08:00.

În plus, mai multe judeţe printre care şi Covasna vor intra sub atenţionare cod portocaliu de ninsori şi viscol începând de miercuri, ora 14:00 – şi până joi, la ora 12:00

Potrivit ANM, în jumătatea de sud a Moldovei, Dobroge şi cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70…85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. (sursa: Administrația Națională de Meteorologie)

Recomandările ISU Covasna

Pentru siguranța noastră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna ne recomandă să ținem cont de următoarele măsuri:

⚠ Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

⚠Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

⚠Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Imagine

Articolul precedent23 de cetăţeni din afara Uniunii Europene muncesc în judeţul Covasna
Articolul următorJudeţul Covasna, locul I pe ţară cu cele mai puţine accidente de muncă mortale în 2019