Jandarmii covăsneni marchează în data de 1 noiembrie 28 de ani de când, printr-un Ordin al Ministrului de Interne, Detașamentul de Jandarmi Covasna a fost înlocuit de Batalionul 29 Jandarmi Sfântu Gheorghe.

Săptămâna aceasta, Jandarmeria Covasna a organizat o serie de activități dedicate celor 28 ani de existență.

Luni, jandarmii covăsneni au participat la ,,Cupa Jandarmeriei Covasna la fotbal – 2019”, eveniment sportiv la care s-au înscris șase echipe de fotbal din cadrul structurilor Jandarmeriei Române, iar joi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna, a avut loc un simpozion cu tema ,,Istoria Jandarmeriei Covăsnene”.

„Simpozionul a fost susţinut de profesori de istorie din Covasna și Brașov care au expus momentele importante ce au marcat existenta jandarmeriei covăsnene. Cu acest prilej, au fost simbolic recompensati ofițerii și subofițerii care au obținut rezultate foarte bune în activitate”, au transmis reprezentanții IJJ Covasna.

Activitățile se încheie vineri, 01 noiembrie, cu un ceremonial militar și religios dedicat eroilor jandarmi la troița ridicată în memoria acestora din localitatea Aita Mare.

Articolul precedent52 de pietre funerare în memoria copiilor uciși la Auschwitz, în Parcul Memorial al Evreilor din Sfântu Gheorghe
Articolul următorSportiva Szabó Kati a ajuns acasă, în județul Covasna