10 mii de lei este amenda pe care Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a primit-o de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna pentru că mai multe unități de învățământ și o instituție publică din oraș nu au autorizația de securitate la incendiu.

Primarul Antal Arpad a declarat că amenda a fost contestată în instanță, întrucât Municipalitatea și-a făcut datoria, asigurând banii pentru obţinerea autorizaţiilor, și că după tragedia de acum 3 ani din Clubul „Colectiv” din Capitală, autoritățile se așteaptă ca în câteva luni să fie rezolvate probleme vechi de zeci de ani.

„După Colectiv s-a sărit calul, dar noi întotdeauna intrăm dintr-o extremă în alta și practic s-a dorit să se facă într-un an ce nu s-a făcut într-o sută. Evident că nu e posibil. Nu există nicio şcoală care să fi cerut bani pentru autorizaţii şi noi să nu îi fi dat. Noi nu avem cum să obţinem autorizaţiile pentru instituţii din punct de vedere juridic, putem doar să le oferim fonduri”, a declarat Antal Arpad.

Potrivit edilului, Primăria Sfântu Gheorghe a cheltuit sume „astronomice” pentru autorizații și documente, bani care puteau fi folosiți pentru a se face ceva concret pentru copii și unitățile de învățământ.

„Nu mă deranjează cât mă costă să construim o scară exterioară dacă asta salvează viața unui copil, ci cât mă costă documentaţiile până ajung în punctul de a o construi, și faptul că s-a scos o ordonanţă care zice că în şase luni trebuie să rezolvi problemele pe care nu le-ai rezolvat în 100 de ani. Să fim serioşi, trebuia făcut pas cu pas, și acum vine ISU şi ne amendează”, a mai spus acesta.

Articolul precedentScreening medical gratuit în 14 judeţe din ţară, printre care şi Covasna
Articolul următorTrei localități din județul Covasna au în sfârșit apă potabilă