Secolul XXI, anului 2018. Pentru aproximativ 700 de familii din comuna Brateș și satele Telechia și Pachia abia acum a fost rezolvată problema alimentării cu apă „de calitate”.

Consiliul Județean (CJ) Covasna a inaugurat oficial sistemul nou construit, investiție care se cifrează la 1,5 milioane de euro, iar contractul de finanțare a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării în urmă cu 4 ani.

Primarul comunei Brateş, Tánczos Szabolcs a declarat joi, în cadrul ceremoniei de inaugurare, că pe lângă montarea conductelor de apă în lungime de 14 km, au fost construite trei staţii, dotate cu rezervoare de înmagazinare de 100 mc în satul Pachia, respectiv 200 mc în localitățile Telechia şi Brateş, dar şi cu sisteme de pompare.

„Consider că lucrurile s-au aranjat la Brateş. Atenţia şi sprijinul se acordă în locurile unde există oameni care lucrează pentru beneficiul comunității. Pentru obţinerea unor rezultate bune este nevoie şi de un efort comun, pentru care, în zona Covasnei, au existat exemple în mai multe rânduri, liderii comunelor ajutându-se reciproc, deoarece singur nu se poate, trebuie şi merită să lucrăm în echipă”, a declarat președintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

Doar 50% dintre gospodăriile județului sunt racordate la rețeaua de apă și canalizare

Potrivit acestuia, prin intermediul unui proiect european, până în anul 2030 CJ Covasna își propune să construiască rețele de apă și canalizare în 90% din localitățile județului.

Comuna Brateș urmează să fie racordată la reţeaua de apă potabilă din oraşul Covasna, iar în privința construirii reţelei de canalizare, CJ Covasna preconizează că lucrările se vor finaliza anul viitor.

Sursa foto: Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna

Articolul precedentISU Covasna a amendat Primăria Sfântu Gheorghe cu 10 mii de lei
Articolul următorIPJ Covasna, amenzi de aproape 870.000 de lei pentru delicte silvice