Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a semnat joi contractul de finanţare pentru lucrări de investiţii în infrastructura Colegiului „Székely Mikó”, lucrări în valoare totală de aproape 24 de milioane de lei.

Astfel, Colegiul cu predare în limba maghiară va beneficia de investiţii în infrastructură printr-un proiect cofinanţat cu 8 milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), restul de 16 milioane fiind asigurate din bugetul local.

„Am spus în 2016 că în acest mandat voi încerca să atrag cât mai multe fonduri pentru modernizarea instituţiilor de învăţământ. Este un proces lung, dar roadele încep să apară. Deja am modernizat o parte din clădirile Liceului ‘Mikes Kelemen’ şi acum semnez un contract pentru Colegiul ‘Székely Mikó’ şi suntem aproape şi pentru Colegiul ‘Mihai Viteazul’ să semnăm un acord similar”, a declarat Antal Árpád.

Edilul a mai spus că şi alte şcoli vor beneficia de investiţii în perioada următoare, atât din fonduri europene, cât şi din bugetul local.

Articolul precedentTrei accidente în ultimele 24 de ore pe drumurile din judeţ
Articolul următorAproape 170 de familii din Sfântu Gheorghe au solicitat cardul pentru familii numeroase