Continuă înscrierile în Programul MOL de promovare a talentelor. Până în data de 14 iunie, inclusiv, tinerii sportivi și artiști pot depune cereri pentru a beneficia de un sprijin financiar în valoare de cel mult 10.000 lei/participant, sumă care poate fi utilizată pentru acoperirea cheltuielilor de transport legate de activitate sportivă sau artistică, sau pentru achiziționarea unor echipamente  și materiale.

Programul, ajuns în acest an la a 15-a ediție, a susținut până în prezent 120 de tineri din județul Covasna, prin 66 de proiecte, suma totală acordată fiind de 170.000 lei.

Fondul total pentru sponsorizare este de 560.000 de lei, iar înscrierile se fac online, pe site-ul Fundației Pentru Comunitate – www.pentrucomunitate.ro, programul fiind  organizat pe bază de concurs de proiecte.

Sunt eligibile atât proiectele individuale cât și cele depuse de echipe sportive sau ansambluri artistice, cuprinzând rezultatele solicitanților, obiectivele de viitor, soluțiile specifice condițiilor actuale și bugetul pentru realizarea proiectului.

Pot participa tinerii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, dar și cei peste 18 ani care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri, pentru dezvoltarea și aplicarea unor soluții specifice condițiilor actuale sau achiziției de echipamente și materiale.

„Organizatorii Programului MOL de promovare a talentelor oferă informații celor interesați pe tot parcursul perioadei de înscriere de o lună. Recomandăm tinerilor sportivi și artiști să înceapă din timp procedura de înscriere, care este destul de simplă, și să ne contacteze dacă doresc informații suplimentare față de cele cuprinse pe websiteul www.pentrucomunitate.ro, unde găsesc anunțul și formularul de înscriere online”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Din suma totală alocată în acest an, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei artelor și 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin și tinerii care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori și au depășit vârsta majoratului.

La ediția anterioară, printre câștigători s-au numărat și Teatrul Independent „Osonó” din Sfântu Gheorghe (categoria „Arte”); Balogh Hanna și Baricz Örs (categoria „Sport”); Riti Eduard (snooker), dar și pianistul Szőcs Botond din Sfântu Gheorghe și pianistul Bejan Norbert din Târgu Secuiesc, ambii la categoria „peste 18 ani”.

La nivel național, în cadrul ultimelor 14 ediții, au fost susținuți prin intermediul programului 2.510 tineri cu peste 4.340.000 lei, fiind finanțate în total 2.018 proiecte.

Mai multe despre program pe: www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro

 

Articolul precedentServiciul de pompieri a devenit operațional la Baraolt
Articolul următorPrimăria Covasna acordă măști gratuite persoanelor peste 65 de ani. Acestea pot fi ridicate până vineri