Timp de trei zile covăsnenii, și nu numai, au ocazia să facă o călătorie în timp, în atmosfera secolului 17, și să intre în pielea nobililor transilvăneni, cu o parte dintre ritualurile lor, la Castelul Kálnoky din Micloșoara unde începând de vineri, 2 august, și până duminică, 4 august, are loc cea de-a II-a ediție a Zilelor Renascentiste.

Un eveniment dedicat familiilor și copiilor, organizat de Fundația Kálnoky, care promite să aducă în prezent aspectele vremurilor trecute, prin prezentări de armament medieval, acrobaţii pe cai, plimbări cu trăsura, vizitarea Muzeului Vieţii Transilvănene, dar și concerte şi spectacole.

Potrivit organizatorilor, vineri, începând cu ora 18:00, vizitatorii vor putea lua parte la o lectură publică din documentele familiei Kálnoky, a în cea de-a doua zi a evenimentului, sâmbătă începând cu ora 11:00 vor fi organizate ateliere meşteşugăreşti, prezentări de armuri şi armament medieval, plimbări cu trăsuri şi cu ponei, căutări de comori, dar şi diverse jocuri tradiţionale pentru copii.

De asemenea, vor avea loc un concert de muzică renascentistă, o masă rotundă cu titlul „Generaţia tânără încotro?”, prelegeri ştiinţifice, spectacole de muzică populară, de acrobaţie ecvestră, de dansuri ţigăneşti, iar seara se va încheia cu concerte de jazz şi rock.

Duminică, 4 august, va avea loc o paradă a portului popular din zona Baraolt, urmată de participarea la slujba religioasă şi vizitarea Muzeului Vieţii Transilvănene, care a fost redeschis publicului în urmă cu mai bine de doi ani.

***

Castelul Kálnoky din Miclosoara a fost construit în anul 1500, având destinația de conac de vânătoare al familiei.

Actualul proprietar, contele Tibor Kálnoky face parte din cea de a 25-a generație a familiei, revenită în România după 50 ani de exil.

Articolul precedentDSVSA Covasna suplimentează măsurile împotriva pestei porcine africane
Articolul următorVIDEO. Antrenorul Sepsi OSK: „Viitorul este o echipă care face greşeli”