Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a anunțat începerea înscrierilor pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat.

Candidații care nu au obținut notă de trecere la prima sesiune a examenului maturității și cei care nu s-au prezentat pentru susținerea probelor mai au o șansă în sesiunea care se va derula în perioada 21 august – 3 septembrie.

Înscrierile se derulează în perioada 15-19 iulie, iar candidații care au absolvit examenul de corigență se vor putea înscrie în data de 26 iulie

Candidații vor depune dosarele de înscriere la secretariatele unităților școlare pe care le-au absolvit.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, cea de-a doua sesiunea a examenului maturității va debuta pe 21 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română, fiind urmată de proba scrisă la Limba maternă pe 22 august, și de cea obligatorie a profilului în data de 23 august. În data de 26 august, candidații vor susține proba scrisă la alegere a profilului și specializării, după care absolvenții vor susține probele orale.

Astfel, în zilele de 27 și 28 august se va desfășura proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală la Limba și literatura română, iar în data de 29 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare la Limba maternă. Evaluarea competențelor digitale se va desfășura în data de 30 august, iar în zilele de 2 și 3 septembrie se va desfășura ultima probă, cea de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Primele rezultate la cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 vor fi afișate pe 3 septembrie, până la ora 12:00, iar în aceeași zi candidații nemulțumiți de notele primite pot depune eventualele contestații.

Rezultatele finale vor fi publicate în data de 7 septembrie.

Înaintea soluționării contestațiilor, gradul de promovare în județul Covasna, în sesiunea iunie-iulie 2019, este de 58,46%.

Cele mai slabe rezultate le-au obținut Liceele Tehnologice „Apor Péter” și „Gábor Áron” din Târgu Secuiesc, a căror rată de promovare a fost sub 5%.

La polul opus, cele mai bune rezultate le-au înregistrat Colegiul Național „Székely Mikó” (promovabilitate 95,51%) și Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” (cu o rată de promovare de 90,91%) din Sfântu Gheorghe.

Cele mai mari medii din judeţ au fost obţinute de elevi de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Întorsura Buzăului, după cum urmează:

  1. Bocîrnea Iuliana-Andreea – 9,93
  2. Mariş Ana-Maria – 9,91
  3. Băilă Denisa-Mihaela – 9,85
  4. Onea Ioan-Radu – 9,85
Articolul precedentCulturile de sfeclă de zahăr din județul Covasna, cu aproape 1.000 ha mai mici
Articolul următorSub 60% – gradul de ocupare în pensiunile covăsnene ANTREC în plin sezon estival