În plină vară, gradul de ocupare în pensiunile covăsnene incluse în reţeaua Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) este sub 60%, spune președintele filialei, Daragus Attila, care pune problema pe seama temperaturilor scăzute din ultima vreme.

„Gradul de ocupare e mai slab decât anul trecut, cam 50-60%. Cred că și vremea ploioasă și rece e de vină, nu prea e vreme de vară, mai ales în zona noastră. Avem turiști în toate pensiunile, doar că nu sunt pline și suntem în plin sezon estival când gradul de ocupare ar trebui să fie de 80-90%, poate chiar 100%. Unii dintre turiști, mai în glumă, mai în serios, ne-au spus că ar fi bine să dăm drumul la căldură în pensiuni”, ne-a declarat președintele ANTREC Covasna, Daragus Attila.

Acesta a precizat că majoritatea turiștilor provin din sudul țării și aleg cu precădere pensiunile din stațiunile balneoclimaterice, cu izvoare de apă minerală și mofete, dar sunt atrași și de peisajele din județ.

„Muntele are vraja lui. Pentru un om care stă în praf și în zgomot zilnic, liniștea asta de la munte, cu apele minerale și cele termale e altceva. Turiștii caută liniștea și aerul curat din județul nostru. Cele mai căutate stațiuni sunt Covasna și Balvanyos, unde sunt și ape minerale și mofete. Totul depinde de vreme la noi, iar eu cred că va fi o lună august foarte aglomerată, pentru că în iulie nu au  putut să vină și toți turiștii se vor concentra pe această lună. Anul trecut și acum doi ani luna august a fost foarte călduroasă, și dacă va fi așa și în acest an vom fi foarte aglomerați. Când vom avea grad de ocupare 100% vom avea probleme pentru că sunt lipsuri la bucătărie și foarte mari probleme avem și la ospătari, pentru că mulți nu prea vorbesc bine limba română”, ne-a mai precizat Daragus Attila.

La ora actuală, în județul Covasna, Asociația Națională de Turism Rural Ecologic și Cultural are incluse 12 pensiuni.

Articolul precedentÎncep înscrierile pentru Bacalaureat 2019, sesiunea august – septembrie
Articolul următorÎntrerupere de apă pe o stradă din Târgu Secuiesc