În perioada 1 aprilie –  1 mai, perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale și ziua de 1 Mai, DSVSA Covasna va demara o serie de controale tematice specifice menite să prevină eventualele toxiinfecții alimentare.

Aceste măsuri vizează: o intensificare a controalelor sanitar veterinare în vederea verificării condițiilor de igienă în care  sunt produse-, depozitate-, transportate- și valorificate sau comercializate carnea de miel, ouăle, laptele și produsele lactate, peștele și produsele din pește, precum și alte produse alimentare tradiționale de origine animală sau non-animală destinate consumului uman.

Aceste acţiuni vor fi efectuate de personalul incadrat în structurile de control oficial al DSVSA Covasna, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale (CSVSAO). La sediul DSVSA și la CSVSAO vor fi afişate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor. Aceste informații vor fi postate și pe site-ul instituției :  www. http://covasna.dsvsa.ro/

DSVSA Covasna a stabilit un program de serviciu permanent pentru perioada 01.04.2019 – 01.05.2019. Astfel, în această perioadă , inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică, este stabilit un program de control și de permanență. În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea şi celelalte produse alimentare de origine animală, se asigură necesarul de personal sanitar veterinar şi permanenţa acestuia.

Personalul incadrat în structurile de control oficial al DSVSA Covasna a primit informațiile și instruirine necasare privind tematica de control.

Pentru eficientizarea acestor acţiuni, medicii veterinari vor solicita, ori de câte ori consideră necesar, sprijinul altor autorităţi competente judeţene/locale (Primării, Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului, ANAF, ANPC, DSP etc) în vederea organizării unor acţiuni comune de inspecţie şi control, în limita competenţelor stabilite prin legislaţia în vigoare şi în baza protocoalelor de colaborare încheiate cu alte autorităţi. Totodată, cu sprijinul IPJ, vor fi verificate în trafic, prin sondaj, autovehicolele care transportă animale vii sau produse alimentare.

 

Articolul precedent45 de amenzi contravenţionale pentru nerespectarea vitezei, în ultimele 24 de ore, în judeţul Covasna
Articolul următorBiblioteca Județeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe – cărţi la domiciliu pentru cei care nu se pot deplasa