Polițiștii covăsneni au acționat în ultimele 24 de ore, alături de colegii din țară, în cadrul acțiunii Speed, organizată la nivel european de Organizația Polițiilor Rutiere din Europa – TISPOL, acțiune care a avut drept scop impunerea respectării regimului legal de viteză.

În urma activităților de analiză a întreprinse la nivelul Poliției Române s-a relevat faptul că, la nivel național, viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc constant între primele trei cauze generatoare de accidente cu victime, în pofida eforturilor depuse de polițiștii specializați pentru reducerea numărului și gravității accidentelor rutiere înregistrate pe aceste fonduri.

La nivelul județului Covasna au fost înregistrate în primul trimestru al anului 65 de accidente rutiere cu victime, soldate cu decesul a 5 persoane, rănirea gravă a 24 de persoane, alte 55 fiind rănite ușor.

Ponderea accidentelor cu victime este deținută de accidentele produse ca urmare a nerespectării vitezei regulamentare (în număr de 11), acestea provocând decesul unei persoane, rănirea gravă a 7 persoane și rănirea ușoară a 26 de persoane. Celelalte două cauze principale generatoare de accidente rutiere cu victimă pe raza județului au fost indisciplina pietonilor (11 accidente soldate cu 3 decedați și 4 răniți grav) și neacordarea priorității (7 accidente soldate cu 5 răniți grav și 3 răniți ușor)”, arată datele IPJ Covasna.

În cadrul acestei acțiuni a fost inclusă și operațiunea Speed Marathon, ocazie cu care polițiștii rutieri au acționat timp de 24 de ore în 12 puncte sensibile de pe raza județului Covasna.

Pe parcursul acțiunii au fost controlate 72 de autovehicule, fiind aplicate 45 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului de viteză.

Activitățile vor continua pe raza județului până în data de 07 aprilie.

Articolul precedentSpectacolul „Chipul din oglinda apei” al Trupei Osonó ajunge la Satu Mare
Articolul următorÎncep controalele pentru siguranţa alimentelor de Paşte