Alți patru medici de la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe au fost testați pozitiv pentru coronavirus.

Conducerea spitalului a precizat că în ultimele zile 38 de angajați ai spitalului au fost testați pentru depistarea prezenței noului coronavirus, iar în urma ultimelor rezultate, ancheta epidemiologică va fi extinsă.

„În cursul zilei de ieri și azi (22 și 23 martie 2020) la 38 de angajați ai spitalului au fost efectuate teste COVID19. În urma testării, alte 4 cazuri au fost confirmate. La acestea se mai adaugă primul cadru medical infectat cu noul coronavirus, al cărui rezultat pozitiv a reieșit ieri, 22 martie. Măsurile luate în cursul zilei de 22 martie 2020, inclusiv cea privind carantinarea secțiilor de Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Bloc Nașteri rămân valabile în continuare. Supravegherea medicală a pacienților internați continuă cu personalul care se află pe secțiile de mai sus. Datorită rezultatelor pozitive ancheta epidemiologică va fi extinsă și continuată”, se arată într-un comunicat al spitalului

Direcția de Sănătate Publică Covasna a dispus duminică plasarea sub carantină a secțiilor Obstetrică-ginecologie, Neonatologie, respectiv sala de nașteri a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, după ce sâmbătă seara unul dintre medicii ginecologi a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Specialistul a revenit din Austria la începutul lunii, iar în perioada 08 – 18 martie a făcut consultații atât în secție, cât și în Policlinica spitalului, și în cabinetul privat.

Managerul spitalului, András Nagy Róbert, a precizat că pe durata consultațiilor medicul a purtat în permanență mască și mănuși de protecție. În plus, în perioada în care acesta a călătorit în Austria, țara era considerată „zonă verde”, așadar nu numai că nu era obligat să intre în autoizolare la revenirea în țară, însă există posibilitatea să fi fost infectat în altă parte.

Cu toate acestea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a deschis duminică un dosar penal, ginecologul fiind cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Conducerea spitalului a dispus decontaminarea imediată a spitalului, iar pe durata carantinei toți pacienții cu patologie obstetrică-ginecologie sunt redirecționați către Spitalul Municipal Târgu Secuiesc.

La momentul instituirii carantinei, în cele trei secții ale Spitalului Județean de Urgență „dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe se aflau internate 8 paciente, o gravidă care urmează să nască, 13 mămici, 17 nou-născuți și 21 de asistente și medici.

În cazul celor 21 de medici și asistenți aflați în carantină, probele prelevate au infirmat prezența noului coronavirus.

Articolul precedent34 de persoane în carantină, 1.697 în izolare la domiciliu. 4 persoane au fost amendate pentru nerespectarea măsurii izolării sau carantinei
Articolul următorInternările non-urgente, suspendate începând de azi. Pacienții care nu reprezintă urgențe, externați