Internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente sau investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate, sunt suspendate începând de azi, pentru o perioadă de 14 zile.

Grupul de Comunicare Strategică informează că măsura a fost dispusă luni, 23 martie, prin ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, în vederea limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

De asemenea, conform sursei citate, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În plus, în termen de 48 de ore de la intrarea în vigoare a ordinului, toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital vor fi externați.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.”

 

 

Articolul precedentÎncă 4 medici de la Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe confirmați cu coronavirus
Articolul următorFormularul pe care trebuie să îl completați și trimiteți la DSP Covasna când intrați în autoizolare