În acest an, pe lista de priorități a Spitalului Județean de Urgență „dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe se află extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), construirea unui heliport dar și a unei noi secții de Pneumologie, potrivit managerului instituției, Andras-Nagy Robert.  

Managerul instituției, Andras-Nagy Robert a precizat în cadrul unei conferințe de presă că pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al heliportului au fost primite deja două oferte, urmând ca după contractarea uneia dintre ele, la mijlocul acestui an, să fie demarate procedurile necesare pentru începerea lucrărilor. El a mai menționat că în ceea ce privește recompartimentarea Urgențelor și construirea noii clădiri a secției de Pneumologie, acestea se află încă în faza de avizare.

„Pentru heliport, dacă ofertele pot fi acceptate și se trece la contractare, estimez că până la mijlocul anului 2019 vom avea un punct de pornire în această privință. Sunt în faza de avizare studiul de fezabilitate pentru clădirea secției de Pneumologie a Spitalului Judeţean și studiul pentru clădirea de rezonanță magnetică – o extindere a Policlinicii. Într-o fază mai avansată suntem cu recompartimentarea parterului și etajului I al clădirii principale, locația unde astăzi se află Urgența, și locația unde au fost Blocurile operatorii. La etajul I trebuie să extindem Terapia Intensivă, dorim să mutăm și să facem în 2019 un laborator de Endoscopie, care să cuprindă Gastroscopia, Colonoscopia și Bronhoscopia, pentru că și din punct de vedere, medical vorbind, trebuie să facem niște pași înainte în sensul tratării acestor cazuri de urgență la Sfântu Gheorghe. Este nevoie și de personal și de un spațiu corespunzător pentru a oferi siguranța corespunzătoare”, a explicat Andras-Nagy Robert.

Potrivit acestuia, Agenția pentru Dezvoltare Regională a dat aviz pozitiv, și speră ca în acest an contractul de finanțare să poată fi semnat.

„Proiectul este câștigător, urmează pasul de semnare a contractului de finanțare, după care urmează licitația pentru proiectul tehnic și pentru execuție. Sper ca în 2019 să putem începe construcția efectivă, și în paralel cu această recompartimentare, să ne putem apuca și de recompartimentarea actualei Urgențe, pentru a crea un spațiu corespunzător și laboratorului de analize medicale, cu toate circuitele și fluxurile în regulă”, a mai declarat Andras-Nagy Robert.

Articolul precedentÎn weekend, la Covasna, începe „Festivalul gheții”
Articolul următorA fost lansat sepsinet.ro, site-ul persoanelor plecate din Sfântu Gheorghe şi care vor să revină acasă