Sâmbătă, 12 ianuarie, patinoarul mobil amplasat la baza pârtiei de schi „Lőrincz Zsigmond” din stațiunea Covasna, va deveni pentru o zi „scena” primului festival dedicat sporturilor pe gheață, organizat de Primăria stațiunii.

Primăria stațiunii Covasna organizează prima ediție a „Festivalului gheții”, în cadrul căruia pasionații sporturilor de iarnă vor putea participa la demonstrații de patinaj, concursuri de viteză și de îndemânare pe patine, concursuri de săniuș dar și o petrecere pe gheață.

„Ne-am gândit să organizăm un Festival al gheții, să oferim posibilități de relaxare și turiștilor și localnicilor. Vor fi concursuri de patinaj, de îndemânare și de viteză, va fi și un fel de discotecă, o petrecere pe gheață, vom face foc de tabără, eventual și alte programe tematice, cum ar fi un carnaval pe gheață. La Târgu Secuiesc există o secție de patinaj artistic și ne-am gândit să îi chemăm să facă o demonstrație fiindcă așa ceva nu s-a mai făcut în Covasna. Încă nu este conturat programul, dar vom lucra săptămâna aceasta la el și îl vom face public”, a precizat primarul stațiunii Covasna, Gyerő József.

O nouă ediție a „Serbărilor zăpezii”, în acest an, pe pârtia de schi „Lőrincz Zsigmond”

După o pauză de câșiva ani, Primăria stațiunii Covasna le pregătește pasionaților sporturilor de iarnă o nouă ediție a „Serbărilor zăpezii”. În cursul săptămânii viitoare pârtia de schi „Lőrincz Zsigmond” se va deschide publiculuii larg, iar Primăria intenționează să organizeze, printre altele, concursuri de săniuș și schi, dar și de construit oameni de zăpadă uriași.

„Am reușit să fabricăm și zăpada artificială, tunurile funcționează și vom da drumul și instalației de teleschi, așa că probabil că va fi foarte aglomerat. Ori săptămâna următoare, ori peste două săptămâni vom organiza și Serbările zăpezii, unde vom avea activități pe pârtia de schi, concursuri de săniuș, vom avea și o fanfară. Anul trecut din păcate nu le-am putut organiza pentru că sezonul de schi s-a limitat la 2-3 săptămâni, iar temperaturile au fost foarte ridicate. Ultima dată am organizat în 2016 și evenimentul s-a bucurat de succes, au venit schiori din județele limitrofe județului Covasna, chiar și de la distanțe mai mari”, a mai precizat Gyerő József.

Program:

Articolul precedentSepsi OSK a transferat un jucător de la Dunărea Călăraşi
Articolul următorHeliport, o nouă secție de Pneumologie și extinderea Urgenţelor, între priorităţile Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe pentru anul 2019