Pagina sepsinet.ro a fost lansată la sfârșitul lunii decembrie, și dorește să întărească acea comunitate a persoanelor plecate din Sfântu Gheorghe, să îi inspire pe tinerii plecați în străinătate să se întoarcă acasă, și să sprijine încadrarea locală a persoanelor întoarse acasă din străinătate.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe realizează pagina web Sepsinet în cadrul proiectului internațional „YOUMIG – Îmbunătățirea capacităților instituționale și facilitarea cooperării pentru gestionarea impactului migrației transnaționale a tinerilor”, care este finanțat de Programul Transnațional 2014-2020 INTERREG DUNA.

Proiectul a fost început în luna ianuarie a anului 2017 și durează până în iunie 2019. Printre cei 16 parteneri, sunt reprezentate diferite instituții de cercetare, oficii de statistică, universități și primării. Opt țări situate de-a lungul Dunării studiază efectele migrației internaționale ale tinerilor (între 15-34 ani) împreună cu 16 parteneri. Scopul proiectului este asigurarea unor instrumente primăriilor care pot concura cu fenomenul migrației tinerilor de acasă.

Pe pagina www.sepsinet.ro vor fi publicate poveștile tinerilor întorși acasă din străinătate sub forma unor interviuri, articole și videoclipuri, care oferă o mostră a poveștilor individuale de întoarcere acasă. Pe pagină vor fi publicate știri care i-ar putea interesa pe tinerii plecaţi în străinătate, și ar putea fi utile celor care se gândesc să se mute acasă, sau chiar să se întoarcă doar pentru o perioadă mai scurtă. Pagina este îmbogățită și de o serie de interviuri cu liderii instituțiilor locale, precum și lista oportunităților de angajare furnizată de Agenţia Județeană de Ocupare a Forţei de Muncă.

Pagina va conține și baza de date unui OSS (ghișeu unic) virtual, care funcționează și în prezent ca un portal de informații pentru tinerii întorși acasă din străinătate (și nu numai), în biroul de Relații cu Publicul, Informații, Registratură al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe. Cei întorși acasă din străinătate pot solicita informații gratis cu privire la administrarea actelor oficiale, precum și despre servicii de sănătate, educaționale, culturale și economice.

La pagina bilingvă se vor alătura pagini de Facebook și de Instagram, actualizate în continuu, și care îi vor aștepta pe vizitatori cu și mai multe informații începând cu anul acesta.

 

Articolul precedentHeliport, o nouă secție de Pneumologie și extinderea Urgenţelor, între priorităţile Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe pentru anul 2019
Articolul următorTemperaturile scăzute persistă în județul Covasna. Sfaturile pompierilor pentru evitarea situațiilor neplăcute