Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov anunță că șoferii pot verifica în timp real starea drumurilor naţionale pe o hartă online, publicată pe site-ul Companiei de Drumuri. Harta interactivă prezintă situația drumurilor naționale și a autostrăzilor cu sectoare închise traficului rutier sau restricționate.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor anunţă că începând de la 1 ianuarie, pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pot fi accesate hărţile interactive care prezintă situaţia în timp real, a drumurilor naţionale şi sectoarele cu risc de înzăpezire.

Aplicația, dezvoltată de Centrul De Studii Tehnice, Rutiere şi Informatice – CESTRIN, în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicaţii pentru dispozitivele mobile, conține și drumurile afectate de condițiile meteo cum ar fi ninsorile și depunerile mari de zăpadă, iar pe site-ul Companiei de Drumuri a fost publicată și o hartă statică cu sectoarele de drum cu risc de înzăpezire.

Aceasta din urmă este actualizată în baza datelor furnizate de către DRDP-uri.

Harta va pune la dispoziţia şoferilor informaţii privind drumurile afectate de înzăpeziri sau aflate sub coduri meteo, la interval de maxim 20 de minute de la luarea deciziei de aplicare a restricţiilor.

Harta interactivă poate fi consultată AICI 

Articolul precedentPetiție online împotriva petardelor semnată și la Sfântu Gheorghe. PSD nu vrea restricții la vânzarea articolelor pirotehnice
Articolul următorRaport ANSVSA: 626 de focare și 24 de județe cu pestă porcină africană. Situația în județul Covasna