O expoziție cu lucrări de artă și partide de fotbal de masă subacvatice, sunt doar două dintre proiectele inedite pe care scafandrii Centrului de cercetări subacvatice de la Dalnic le au în plan în perioada următoare.

Szabo Kolos, unul dintre coordonatorii Centrului ne-a vorbit despre ideile care vor fi puse în practică în perioada următoare, printre acestea numărându-se și scufundarea unui tractor în lacul de la Dalnic.

„Singurul truc este să facem ce ne place, cu inima, iar noi de obicei legăm două hobby-uri. Asta am făcut și când am împodobit bradul sub apă, asta vom face și cu masa de csa-csa pe care urmează să o băgăm sub apă. Vom avea și o galerie subacvatică – așa cum am zis e o afacere de familie iar sora mea, care este la Facultatea de Arte din Cluj, va face anul viitor un proiect, o expoziție subacvatică. Acum încercăm să ducem un tractor pe fundul lacului, cred că ar fi frumos. De fapt, orice se găsește sub apă mi se pare foarte frumos”, ne-a spus tânărul scafandru.

Totul vine din pasiune. Orice hobby „de uscat” poate deveni subacvatic

După ce în luna august a anului trecut a amenajat pe fundul lacului de la Dalnic primul bar subacvatic din România, unde cei care fac scufundări să se poată „relaxa” la o bere, Szabo Kolos spune că în viitorul apropiat vrea să doboare actualul record mondial la băut bere sub apă.

„În primul rând, tot ce se poate face la suprafață, și e un hobby, se poate face și sub apă. Ar trebui bătut recordul mondial la băut bere la 3 metri sub apă, recordul Guinness care la ora actuală este de 3 sticle. Nu-i ușor să bei bere sub apă”, ne-a mai spus scafandrul.

Specializat în cursuri de iniţiere a scafandrilor şi acţiuni de educaţie ecologică pentru tineri, Centrul de scufundări de la Dalnic a organizat de-a lungul timpului mai multe activități inedite, printre care audiţii muzicale, partide de şah subacvatice și chiar le-a oferit oaspeţilor posibilitatea de a urmări o ploaie de meteori în timpul unor audiţii muzicale subacvatice.

Articolul precedentPrimăria Sfântu Gheorghe va relua lucrările de reabilitare a Pieței Libertății
Articolul următorSepsi OSK – Dinamo se joacă luni seară la Sfântu Gheorghe