Un fost agent de poliţie din cadrul din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna a fost condamnat marţi la închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

Curtea de Apel Braşov l-a condamnat definitiv în data de 25.09.2018 pe Velcea Ion Dan, un fost agent de poliţie în cadrul Serviciului Rutier al IPJ Covasna, la pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare cu executarea în regim de detenţie pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice și fals intelectual.

În 2014, agentul fusese condamnat definitiv de Curtea de Apel Brașov la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare, fiind pus sub supraveghere pe un termen de încercare de 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, cu număr fals de înmatriculare, fals intelectual și abuz în serviciu.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Județean Anticorupție (S.J.A.) Covasna, în perioada ianuarie – decembrie 2011, agentul de poliţie a falsificat mai multe procese-verbale de constatare a contravenţiilor, favorizând persoanele sancţionate.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, fostul agent a fost obligat la plata către stat a sumei de 3.800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare și 1.000 lei despăgubiri civile către Direcţia Finanţelor Publice ale municipiului Sfântu Gheorghe, reprezentând prejudiciul suferit de bugetul local.

Hotărârea Curţii de Apel Braşov este definitivă.

Articolul precedentCovăsnenii vor putea depune cererile pentru ajutoarele de încălzire începând de luna viitoare
Articolul următorSe deschide patinoarul de lângă Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe