Doi adulți și un copil au fost izolați preventiv într-o locuinţă din oraşul Întorsura Buzăului, după ce s-a aflat că săptămâna trecută au revenit dintr-un oraș din Italia unde au existat cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Prefectul județului Covasna, Todor Iulian – Constantin a preciazat pentru Realitatea de Covasna că familia a ajuns pe Aeroportul Otopeni pe 20 februarie, și amers în vizită la niște rude din localitatea Întorsura Buzăului.

Cele trei persoane nu prezintă simptome, iar o echipă a Direcției de Sănătate Publică Covasna a fost în control în cursul zilei de luni, pentru a face teste.

„Nu avem niciun fel de problemă, este vorba despre o familie izolată la domiciliul rudelor unde au desfășurat vizita, o familie cu un copil veniți dintr-o zonă a Italiei izolată, ca fiind contaminată cu virusul COVID-19. Au venit în data de 20 februarie, cu avionul, pe Aeroportul Otopeni (…) Astăzi au fost verificați de către o echipă din cadrul Direcției de Sănătate Publică Covasna”, a explicat prefectul Todor Iulian – Constantin.

El a precizat că duminică seara, la nivelul județului Covasna a fost întrunit Comitetul pentru Situații de Urgență, fiind stabilite primele măsuri de acțiune în cazul apariţiei unor suspiciuni.

Potrivit acestuia, autorităților locale li s-a solicitat identificarea unor spații corespunzătoare pentru carantină, pentru cazurile în care vor apărea și alte suspiciuni de infecții cu coronavirus.

„Printre măsurile dispuse de la centru este și aceasta a izolării acestor persoane care nu prezintă niciun  simptom, însă au fost izolate la domiciliu pentru o perioadă de timp (…) Este o dispoziție la nivel național și fiecare județ trebuie să aibă un spațiun pentru izolarea persoanelor care sosesc din aceste zone. În seara aceasta la ora 20:00 va mai fi o videoconferință națională în care participă toate județele și vom stabili măsurile care se impun”, a mai spus prefectul care a transmis că populația nu are motive de panică, situația fiind deocamdată sub control.

„Mesajul este să nu ne panicăm pentru că deja s-au vehiculat o serie de argumente mai puțin științifice pe site-urile de socializare, care nu fac decât să panicheze populația și nu aduc niciun beneficiu. Toată situația este sub control, iar la nivel Central se coordonează întreaga activitate în domeniul acesta”, a spus prefectul.

Aceasta este prima măsură de acest gen luată de autoritățile județene de la apariția virusului COVID-19.

Articolul precedent„Cupa Îndrăgostiților … de tenis de câmp” – Ediția a III-a, la Sfântu Gheorghe
Articolul următorIncendii de vegetație și copaci rupți. Izolația unui bloc s-a desprins din cauza vântului