O nouă ediție a expoziției de flori și grădinărit, organizată de S.C. TEGA SA și S.C. Gardenline SRL, în parteneriat cu Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, va avea loc în acest sfârșit de săptămână la Sfântu Gheorghe. Timp de două zile, cei interesați vor avea ocazia să admire, dar și să achiziționeze plante și diverse echipamente pentru întreținerea grădinilor.

Aflată la cea de-a V-a ediție, expoziția „Sepsiflora” va avea loc în perioada 10-12 mai, în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe, evenimentul fiind organizat în paralel cu Târgul producătorilor și meșteșugarilor.

Târg de răsaduri la Szimpla Sfântu Gheorghe

Tot în acest sfârșit de săptămână, în data de 12 mai, cafeneaua Szimpla din Sfântu Gheorghe organizează Târgul de răsaduri „SzimPlant”, eveniment în cadrul căruia specialiști în horticultură, ecologie, farmacologie, imunologie, cercetători în biologie, botanică, producători locali și mici grădinari vor face schimb sau își vor oferi unii altora diferite răsaduri.

Nu este primul eveniment de acest gen organizat de cafeneaua Szimpla. În luna ianuarie, mai mulți grădinari au organizat la Sfântu Gheorghe prima piață de „Semințe cu suflet”, prin intermediul căreia inițiatorii și-au propus să promoveze și să răspândească semințele reproductibile autohtone, în vederea perpetuării soiurilor de calitate şi apărării biodiversităţii.

Foto: Facebook / S.C. Tega SA

Articolul precedent#Cleanup 2: Kilometrul 4 – „Curățăm drumul spre Vâlcele”
Articolul următorMotociclist rănit grav la Sfântu Gheorghe