Membrii inițiativei WoodView Movement şi partenerii săi organizează o nouă campanie de curățenie publică şi de colectare selectivă a deșeurilor din zonele periferice ale municipiului Sfântu Gheorghe, cea de-a doua acțiune din cadrul proiectului #Cleanup urmând să aibă loc în data de 11 mai, la kilometrul 4, spre localitatea covăsneană Vâlcele.

„Aria țintă se întinde de la ieșirea orașului Sfântu Gheorghe spre Vâlcele, până la Câmpul Benedek, punctul de întâlnire fiind la kilometrul 4, la scenă. Pornirea se face de la marginea orașului, de lângă indicatorul Sfântu Gheorghe, la ora 10:00. Pe cât posibil, să venim cât mai mulți pe jos sau cu bicicleta. Îi așteptăm cu drag pe toți cărora le pasă de mediu! Orice mână de ajutor este binevenită”, menţionează organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Potrivit acestora, primii 100 de participanți vor fi invitați la „o farfurie de tocană”, pregătită la fața locului, și vor participa automat la tombola organizată la sfârșitul programului.

„Scopul acestei inițiative nu este doar înlăturarea deșeurilor din pădure și de pe albia râului, ci și de a ne cunoaște cât mai bine între noi și de a atenționa cetățenii asupra necesității de a păstra mediul înconjurător curat deoarece, până la urmă, noi oamenii trebuie să trăim în acest mediu”, au mai transmis organizatorii.

Printre parteneri se mai numără Serviciul de Ajutor Maltez, Societatea de salubritate TEGA SA, Brutăria Diószegi, grupul Bertis, cafeneaua Szimpla sau Clubul Verde UBB.

WoodView Movement este o inițiativă voluntară, având ca scop principal menținerea curățeniei pădurilor din împrejurimile orașului Sfântu Gheorghe.

Prima acțiune din cadrul campaniei #Cleanup a avut loc în zilele de 12 și 13 aprilie, în zona Cartierului Őrkő din Sfântu Gheorghe, participanții reușind să adune din zona fostei cariere peste 16 metri cubi de deșeuri.

Articolul precedentCâștigătorii Tombolei Zilelor Sfântu Gheorghe
Articolul următorExpoziție și târg de flori și grădinărit, în weekend, la Sfântu Gheorghe