Ziua Mondială a Educației

Elevii covăsneni vor merge la școală de Ziua Mondială a Educației, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie. De asemenea, luni, 8 octombrie, cursurile se vor desfășura normal în unitățile de învăţământ în care vor fi instalate secţii de votare pentru Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție.

În vreme ce în școlile din Capitală ziua de vineri, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației, este liberă pentru elevi, prin contractul colectiv de muncă unic încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, la nivelul județului Covasna conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) spune că  elevii și profesorii nu vor ține ore normale de curs, însă vor participa la activități instructiv-educative.

„5 octombrie este Ziua Educației, dar niciodată nu a fost liber. În județele unde e zi libera acest lucru a fost stabilit prin contractul colectiv de muncă la nivel de județ, eventual. Sunt câteva județe în care a fost stabilit ca ziua respectivă să fie zi liberă, dar la noi nu a fost stabilit în contractul colectiv de muncă. (…) Faptul că ziua de 5 octombrie este Ziua Educației, nu înseamnă și că este zi liberă, copiii vin la școală, profesorii sunt acolo și fiecare are un program anume, asta nu presupune că ar trebui să închidem școlile.”, a explicat inspectorul şcolar general Kiss Imre.

Şcolile covăsnene vor fi deschise după Referendum

Contactat telefonic, prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, a explicat că, deși în județul Covasna situația centrelor de votare încă nu a fost definitivată, nu se impune ca școlile să rămână închise luni, 8 octombrie, a doua zi după Referendum.

„Secțiile de votare urmează să fie definitivate de către Autoritatea Electorală Permanentă. (…) Am discutat și cu dl. inspector școlar general și nu se impune pe raza județului nostru suspendarea cursurilor în data respectivă, nici măcar acolo unde sunt secții de votare, pentru că activitățile se pot desfășura normal”, ne-a declarat prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu.

Referendumul pentru familia tradițională va avea loc în zilele de 6 și 7 octombrie, românii fiind așteptați la urne pentru a vota pentru sau împotriva redefinirii familiei în Constituție.

Articolul precedentInfrastructura hidrotehnică a județului Covasna va fi reparată în regim de urgență
Articolul următorIncendiu pe strada Armata Română din Sfântu Gheorghe