Continuă activitățile organizate în cadrul proiectului „O jumătate de veac cu Romulus Cioflec, scriitor călător în toată Europa”, cu care 24 de elevi ai Colegiului Național Mihai Viteazul (CNMV) din Sfântu Gheorghe, coordonați de profesoarele de istorie Maria Băilă și Constanța Balog, participă la cea de a 12-a ediție a competiției internaționale Euroscola 2019.

Luni, în Amfiteatrul Colegiului, elevii au participat la o nouă conferință, de data aceasta avându-l invitat pe Emil Pantelimon, absolvent CNMV și membru fondator al Asociației de Tineret ECOU, fost consilier pentru doi miniștri ai Culturii, fost organizator în cadrul Uniunii Muzicienilor Interpreți din România, actualmente şef al Departamentului de comunicare din cadrul Operei Comice pentru Copii din București şi managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, care le-a vorbit tinerilor despre activitatea şi experienţa sa, dar şi despre cunoştinţele pe care a reușit să le acumuleze de-a lungul timpului.

Evenimetul a cuprins şi o sesiune de întrebări, iar elevii au fost curioși să afle, printre altele, cum i-a fost influențat succesul în carieră prin educația primită la școală, cine sunt cei care i-au fost modelele în viaţă, sau ce altă carieră i-ar fi plăcut să îşi aleagă.

Tot luni, de la ora 12:00, echipa s-a deplasat la Casa Memorială „Romulus Cioflec” din Araci unde elevii s-au documentat despre viața și operele scriitorului covăsnean.

Printre activităţile la care elevii vor participa în perioada următoare se numără şi evenimentul de lansare de carte ,,Pe urmele Basarabiei”, care va avea loc sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 15:00, la Centrul de Cultură Arcuş din Sfântu Gheorghe.

Este pentru a doua oară când CNMV participă la Euroscola. În urmă cu doi ani, alți 24 de elevi de clasele IX-XI au petrecut două zile la Strasbourg după ce au obținut locul I cu proiectul „Clădirea Colegiul Național Mihai Viteazul – obiect de patrimoniu“.

Pregătirea actualei echipe se va desfășura până în data de 24 octombrie, când vor fi trimise spre jurizare materialele adunate în cadrul proiectului, iar în decembrie elevii vor afla dacă şcoala lor se numără printre cele intrate în cursa pentru marele premiu, o zi în Parlamentul European.

Articolul precedentCleanup 3 Cariera Őrkő – acțiune de colectare a deșeurilor din Sfântu Gheorghe
Articolul următorCaravana SMURD ,,Fii pregătit!” revine în județul Covasna