Caravana SMURD ,,Fii pregătit!” vine miercuri, 09 octombrie, în parcarea fostului Hotel Bodoc din Sfântu Gheorghe.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ,,Mihai Viteazul” al județului Covasna va organiza, între orele 10:00 şi 18:00, cursuri de prim ajutor și de prevenție. Acestea vor include tehnicile de prim ajutor în situații de urgență și modul în care ne putem pregăti pentru a face față dezastrelor naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii etc.

Caravana SMURD constă într-un centru mobil de pregătire a populației și a personalului de intervenție dotat cu o sală de școlarizare, având o capacitate de 40 de locuri, și un laborator de examinare pentru personalul calificat, precum și cu echipamente medicale și de prim ajutor, inclusiv manechine de resuscitare și simulatoare menite să asigure instruirea cât mai eficientă a cursanților în tehnicile de acordare a primului ajutor.

În trei ani de la lansare, caravana a parcurs peste 57.000 de kilometri și a ajuns în peste 150 de localități. Mai mult de 1.200 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 31.000 de persoane.

Caravana SMURD „Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, lansat în 2016 și operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Proiectul este susţinut financiar și logistic de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Articolul precedentElevii CNMV au învăţat despre „cheia succesului” de la un absolvent al şcolii, în cadrul proiectului Euroscola
Articolul următorElevii români de a VII-a primesc abia acum manualele. Cei de la secția maghiară încă n-au de pe ce învăța