O echipă mobilă de intervenţie urgentă în cazurile de violenţă domestică a fost înfiinţată în orașul Covasna, aceasta urmând să aibă în componenţă patru angajați din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială, cinci polițiști locali și un inspector din cadrul Compartimentului Expert local romi, potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local Covasna.

Echipa mobilă va fi coordonată de Angela Sintoiu, directorul executiv al Serviciului Public de Asistență Socială Covasna, şi va interveni în cazurile în care este solicitată de către poliţişti, printre atribuţiile ce îi revin fiind şi aceea de a asigura cazarea agresorului, dacă acesta este evacuat din locuinţă şi solicită în prealabil să i se găsescă un loc unde să stea temporar.

„Intervenția de urgență se realizează din perspectiva acordării serviciilor sociale prin intermediul echipei mobile, formată din reprezentanți ai Seviciului Public de Asistență Socială. Echipa are rol de verificare a semnalărilor, evaluare inițială și de realizare a demersurilor necesare pentru depășirea riscului imediat, constând în transport la unitatea sanitară cea mai apropiată în situațiile în care victima necesită îngrijiri medicale, sesizarea organelor de cercetare penală, sesizarea organelor competente pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu, orientarea către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) în vederea găzduirii în centre rezidențiale adecvate nevoilor și aplicării managementului de caz pentru victime și agresori”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul.

Cazurile de violență domestică în județul Covasna, în scădere

La ora actuală, victimele violenței domestice pot beneficia de protecție și cazare în cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență din cadrul DGASPC Covasna, respectiv în cadrul Azilului de noapte pentru persoane fără adăpost al Serviciului de Ajutor Maltez – filiala Sfântu Gheorghe.

Potrivit IPJ Covasna, la nivel județean cazurile de violență în familie sunt în scădere, în primele două luni ale acestui an fiind sesizate cu 20% mai puține fapte de acest gen.

Articolul precedentConcursuri sportive şi de istorie, ştafetă de alergare şi Porţi Deschise la Sfântu Gheorghe de Ziua Jandarmeriei
Articolul următorTârg de vechituri, duminică, la Sfântu Gheorghe