După ghivecele cu flori și corpurile de iluminat stradal, vandalizate la sfârșitul anului trecut pe o alee intens circulată din Stațiunea Covasna, la sfârșitul lunii trecute mai mulți puieți de ienupăr din aceeași zonă, pe care Primăria îi plantase cu puțin timp în urmă, au fost  smulși și aruncați pe jos.

În urma verificării camerelor de luat vederi amplasate în zonă, polițiștii din Covasna l-au identificat pe făptaș, stabilind că este vorba despre un minor, față de care au dispus începerea cercetării penale.

„În noaptea de 21/22 aprilie a smuls din rădăcini 22 de puieți ienupăr recent plantați de-a lungul aleii dintre Podul Puskas și str. Secuiască. Sper că momentele deloc plăcute ale anchetei penale demarate, sancțiunea care urmează a fi aplicată și plata despăgubirii se vor dovedi măsuri eficace pentru a-l readuce pe drumul cel bun pe tânărul nostru concetățean (minor) abandonat câteva clipe de autocontrol, bunul simț și luciditate. Conducerea Poliției stațiunii a subliniat că, în identificarea autorului faptei antisociale, un aport hotărâtor l-au avut înregistrările camerelor video amplasate de consiliul local pe domeniul public, respectiv imaginile camerelor aflate în proprietatea persoanelor fizice și juridice private din oraș”, a declarat primarul orașului Covasna, Gyerő József.

Acesta a mai precizat că instituția pe care o conduce intenționează să extindă sistemul de supraveghere video în perioada următoare, dar că la ora actuală bugetul Primăriei este „foarte auster”.

„Se pare că această alee e prea vizată, nu știu ce se întâmplă. Acolo am avut, din păcate, mai multe distrugeri și fapte antisociale săvârșite în ultima perioadă, și mai ales după reabilitarea ei. Avem mai multe camere de luat vederi, dar din păcate nu putem acoperi toată suprafața orașului, pentru că aceste camere costă foarte mult, și la fel și mentenanța lor și asigurarea legăturii de internet și a curentului electric la fiecare cameră. În zonele predispuse săvârșirii unor asemenea fapte, și în zonele frecventate intens de către populație, circulate atât pietonal cât și rutier, acolo am montat. Mai suntem descoperiți în anumite părți ale orașului și acolo dorim să mai extindem sistemul de supraveghere video. Depinde, desigur, și de bugetul pe care îl vom avea. Din păcate, anul acesta avem un buget foarte auster și nu cred că ne vom mai permite”, a mai precizat edilul.

În luna noiembrie a anului trecut, 6 corpuri de iluminat stradal au fost sparte și aruncate în albia pârâului Covasna, după ce cu doar o lună în urmă, pe aceeași alee, persoane necunoscute au distrus 14 ghivece cu flori pe care Primăria le montase cu puțin timp în urmă în centrul orașului.

Articolul precedentCotele râurilor și pâraielor din județul Covasna, în creștere
Articolul următorSepsi OSK – FCSB, meciul de retragere pentru Attila Hadnagy