Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov, care are în subordine şi judeţul Covasna, se pregăteşte de venirea iernii.

Livrările de sare către bazele de deszăpezire se desfășoară în baza unui contract încheiat de CNAIR cu Societatea Națională a Sării în luna august. La nivel de DRDP Brașov sunt contractate peste 87 de mii de tone de sare, cantitate care poate varia în funcție de condițiile meteo.

Pentru județul Covasna,  DRDP are planificată o cantitate de 11.000 de tone de sare care va fi distribuită la cele 6 districte si puncte de sprijin.

La nivelul DRDP Brașov există de asemenea şi un stoc de aproximativ 13.000 de tone nisip, 81 de tone de clorură de calciu și 52 de tone de produs ecologic.

La nivelul DRDP Brașov (în cele 5 județe aparţinătoare), se va acționa în total cu 386 de utilaje din care 88 proprii, dar contractul permite suplimentarea utilajelor la cerere. Aici sunt incluse toate utilajele (încărcătoare, tractoare și alte autoutilitare cum ar fi autoturisme pentru revizie și deplasarea personalului). Utilaje cu lamă și răspânditor vor fi 272.

În județul Covasna vor fi la dispoziţie în total 47 de utilaje, din care 32 de autoutilitare cu lamă și răspânditor.

Articolul precedentPeste 20 de şoferi amendaţi în Covasna pentru folosirea dispozitivelor mobile la volan
Articolul următorProiectul educaţional “Micii meșteri populari” al MNCR s-a încheiat joi cu vizita elevilor clasei a III-a de la CNMV