Cu doar o săptămână rămasă până la începerea ultimului curs gratuit din acest an pentru asistarea gravidelor la naștere, reprezentanții Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe anunță că există în continuare un număr suficient de locuri în noua grupă de cursanți, fiind înscrise doar 10 persoane, anunță WE RADIO.

Potrivit reprezentanților unității medicale, cea de a patra și ultima serie din acest an va începe în data de 13 octombrie, ședințele urmând să aibă loc în fiecare zi de joi, începând cu de la ora 13:00. Cursurile vor fi susținute bilingv (în limbile română și maghiară), de medicii obstetricieni-ginecologi și neonatologi ai spitalului. 

„A mai rămas exact o săptămână până la începerea ultimului curs gratuit din acest an pentru asistarea gravidelor la naștere (…) Avem locuri suficiente în noua grupă de cursanți, aşa că dacă urmează să naști, ia-ți partenerul și înscrieți-vă împreună. Suntem nerăbdători să vă cunoaștem!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului.

Înscrierile se pot face completând formularul disponibil AICI. Printre altele, participanţii învaţă despre cele trei trimestre ale sarcinii şi semnele de alarmă care pot necesita internarea gravidei, vor afla despre etapele nașterii, momentul prezentării la maternitate, travaliu, expulzia fătului și a placentei, lăuzie şi îngrijirea imediată și tardivă a nou-născutului.

După absolvirea cursului, viitorii tătici și rudele de gradul I vor putea fi alături de gravide în sala de naștere.

Articolul precedentCristian Diaconescu, despre Schengen: „Responsabilitățile le îndeplinim. Singura problemă este decizia pur politică”
Articolul următorUltraciclistul covăsnean Bagoly Levente porneşte într-o cursă de 2.750 km în Africa