Locuitorii municipiului Târgu Secuiesc pot depune începând cu data de 21 octombrie, cererile pentru ajutorul de încălzire pentru sezonul rece 2019-2020.

De sprijinul pentru încălzire pot beneficia persoanele sau familiile ale căror venituri nete / membru de familie nu depășesc 750 lei.

Pentru a beneficia de ajutorul de încălzire, solicitanții trebuie să completeze o cerere tip, și să întocmească un dosar care să conțină copiile xerox ale actelor de identitate ale membrilor familiei, respectiv copii ale certificatelor de naștere (în cazul copiilor sub 14 ani); actele care dovedesc proprietatea imobilului; adeverinţe de veni, talon de pensie sau după caz declaraţie pe propria răspundere că nu realizează venituri; ultima factură la gaz (în cazul persoanelor care se încălzesc cu gaz); ultima factură la energia electrică (în cazul celor care se încălzesc cu energie electrică).

Totodată, proprietrii de autovehicule trebuie să prezinte și o copie a cărții de identitate sau talonul mașinii, iar datele cu privire la bunurile deținute vor fi vizate la Biroul Agricol, respectiv șa Biroul de Taxe și Impozite, la cererea solicitantului, anterior depunerii cererii pentru ajutorul de încălzire, anunță Primăria Târgu Secuiesc.

„Persoanele/familiile care locuiesc în chirie, pot beneficia de ajutor pentru încălzire pe baza contractului de închiriere valabil. Persoanele care declară date false cu privire la veniturile familiei sau cu privire la numărul membrilor de familie vor fi pedepsite conform legii penale!”, atrag atenția reprezentanții instituției.

Data limită pentru depunerea cererilor pentru ajutorul de încălzire este 20 noiembrie 2019.

 

Articolul precedentLocuitorii din Sfântu Gheorghe, deranjați de „mirosul bio” din oraș
Articolul următorElevi covăsneni, ateliere creative în cadrul unui eveniment dedicat medicului Pompiliu Nistor din Araci