În avanpremiera Festivalului BBQ din acest an, miercuri, 17 aprilie, pe Terasa Big Papa din Sfântu Gheorghe, va avea loc un curs de barbecue și un curs de formare de arbitri pentru primul concurs internațional oficial.

Scopul instruirii este transferul de cunoștințe practice și teoretice către oricine, cunoștințe care respectă regulamentele stricte și clare a Concursului Kansas City Barbecue Society (KCBS). Participanții pot învăța de la experți recunoscuți cum ar fi chef Marco Agostini, reprezentanții KCBS Haymo Gutweniger, tot de naționalitate italiană, și olandeza Petra Rebenstorf.

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Grüman Róbert a precizat că acest curs de formare este un fel de pregătire pentru Transylvanian BBQ Festival, care se va desfășura în perioada 17-19 mai, și care va fi găzduit de castelul Mikó din Olteni.

„Este pentru prima dată când organizăm un astfel de curs în România, curs prin care ne putem alinia la sistemul oficial american de barbecue, condiționat de reguli stricte. Un astfel de curs de formare oferă un sprijin considerabil participanților, curs în cadrul căruia participanții pot cunoaște cele mai importante metode și taine ale concursului, de la preparare până la servire. Organizarea acestui concurs este o provocare extraordinară, deoarece mai multe echipe internaționale și-au declarat intenția de a participa, astfel, este important ca și echipele locale să înceapă concursul cu o pregătire și cunoștințe corespunzătoare”, a adăugat vicepreședintele CJ Covasna.

Marco Agostini, chef cunoscut în întreaga Europă, s-a declarat încrezător că acest concurs va contribui la diversificarea culturii gastronomice în județul Covasna.

„Pentru mine barbecue este un stil de viață. Este cu adevărat unic și frumos pentru că păstrează conceptul vieții din mediul rural, care este bazat pe lucruri simple. Mă bucur că, prin județul Covasna, și România este inclusă în circuitul internațional, astfel mulți turiști noi vor putea cunoaște această regiune minunată. Sunt încrezător că acest concurs va contribui la diversificarea culturii gastronomice existente în regiune. Așteptăm la acest curs de formare pe toți cei interesați”, a declarat Marco Agostini.

Cursul este deschis atât pentru profesioniștii care vor să pună în practică cele învățate, cât și amatorilor entuziaști, care doresc să aplice tehnicile învățate în bucătăria proprie.

Participarea presupune înscrierea prealabilă, programul cursului, precum și condițiile de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.bbqfestival.ro.

Foto: CJ Covasna

Articolul precedentCleanup 1 Cariera Őrkő – acțiune de colectare a deșeurilor din Sfântu Gheorghe
Articolul următorCadavre de animale aruncate la marginea drumului, în apropiere de Sfântu Gheorghe