Grupul de Acţiune Locală (GAL) Sepsi, împreună cu partenerii săi locali organizează o serie de evenimente destinate colectării gunoiului din zonele periferice ale municipiului Sfântu Gheorghe. Participanții au ocazia să câștige un bilet la concertul de jazz al trupei Mike Parker´s Trio Theory.

Prima acțiune va avea loc în zilele de 12 și 13 aprilie, în zona Cartierului Őrkő din Sfântu Gheorghe, unde sunt așteptați toți cei care doresc să dea o mână de ajutor.

„Prima ediție a șirului de acțiuni este Cleanup 1 Cariera Őrkő, care va avea loc între 12 și 13 aprilie, la inițiativa WoodView Movement, în zona fostului carieră de piatră din zona Őrkő. La acțiune vor participa localnicii din cartier și așteptăm ajutorul locuitorilor orașului”, au precizat organizatorii acțiunii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Participanților le vor fi asigurate mănuşi şi măşti de protecţie, lopeţi, saci de gunoi, sandviciuri şi apă. De asemenea, aceștia vor putea câștiga prin tragere la sorți un bilet de intrare la concertul de jazz al trupei Mike Parker´s Trio Theory, susţinut pe 13 aprilie în cafeneaua Szimpla din Sfântu Gheorghe.

Potrivit organizatorilor, evenimentele de igienă publică și de colectare selectivă a deșeurilor din zonele periferice ale orașului se vor repeta lunar. Programul vizează toate zonele critice din municipiu, și se va derula cu implicarea populației locale.

Printre parteneri se numără Serviciul de Ajutor Maltez, Asociaţia Amenkha, Societatea de salubritate TEGA şi Primăria municipiului Sfântu Gheorghe.

Articolul precedentCreșterea calității sistemului de sănătate din mediul rural este o prioritate pentru CJ Covasna
Articolul următorCurs BBQ cu un instructor de talie mondială, miercuri, la Sfântu Gheorghe