Voluntarii Asociației Salvatore din Sfântu Gheorghe se transformă și în acest an în ajutoarele lui Moș Nicolae și strâng donații pentru a sprijini familiile nevoiașe din județ cu pachete-cadou în preajma sărbătorilor de iarnă.

Campania „Cumpără cu un produs în plus!”, desfășurată în parteneriat cu la magazinul Merkur din municipiu, a ajuns în acest an la a 4-a ediție. Timp de cinci zile pe săptămână (miercuri – vineri, între orele 16:00-18:00 și sâmbătă între orele 10:00-13:00), clienții magazinului sunt invitați să cumpere diverse produse neperisabile care ulterior vor fi donate familiilor din mai multe localități din județ.

La intrarea în magazin, fiecare cumpărător este întâmpinat de voluntarii Asociației Salvatore, care înmânează câte un bilețel cu mențiunea: „Cumpără un produs în plus!”, și pe care sunt enumerate produsele sau alimentele necesare persoanelor cu posibilități financiare reduse (zahăr, orez, conserve, paste făinoase, condimente, făină, griș, mălai, ulei, ceai, cacao, dulciuri, pastă și perie de dinți, săpun și șampon).

 „Chiar dacă iarna încă nu și-a făcut apariția, voluntarii organizației noastre au început din timp pregătirile pentru sărbători. Ne-am propus să aducem cât mai multe zâmbete pe chipurile unor oameni fără prea multe posibilități materiale, așa cum am făcut în anii precedenți, așa că am dat startul faptelor bune la Sfântu Gheorghe. Am început campania pentru donarea de alimente, la care în acest an participă, prin rotație, în jur de 18 voluntari. Vrem ca de Moș Nicolae să ajungem cu o parte dintre donații, cu dulciuri și alimente (făină, zahăr, ulei) la Centrul de zi „Boldog Apor Vilmos” din Covasna, dar în cadrul acțiunii vom ajunge și la familii din Sfântu Gheorghe, la Mănăstirea Mărcuș, în zona Târgu Secuiesc precum și în localitățile Ghelința, Sânzieni, Ojdula, Turia, Cernat, Bixad și Baraolt. Cu cât avem mai mutle alimente, cu atât putem face mai multe pachete”, ne-a spus președintele Asociației Salvatore, Buna Hunor.  

Campania a fost demarată în data de 13 noiembrie și până în prezent s-au strâns, din donații, aproximativ 200 kg de produse, pe care voluntarii Asociației vor începe să le ditribuie în perioada următoare familiilor nevoiașe.

Întâlnire cu „Moș Nicolae” și Tombolă de Crăciun cu zeci de premii, la Sfântu Gheorghe

Pentru al patrulea an consecutiv, voluntarii Asociației Salvatore îl vor aduce pe Moș Nicolae în județul Covasna, și alături de el vor distribui pachete cu alimente și dulciuri copiilor. Evenimentul va avea loc în data de 5 decembrie, și va începe în fața Teatrului „Tamasi Aron” din Sfântu Gheorghe, acolo unde cei mici vor putea recita poezii și vor putea cânta colinde, în schimbul pachetelor cu dulciuri.  

Tot în cadrul acțiunilor pentru ajutorarea persoanelor defavorizate în preajma sărbătorilor de iarnă, Asociația Salvatore va organiza și în acest an o tombolă în cadrul căreia vor fi puse în joc 75 de premii oferite de sponsori, organizații și firme din județ. Biletele de tombolă pot fi achiziționate de la voluntarii Asociației, iar extragerea câștigătorilor va avea loc în cadrul Târgului de Crăciun de la Sfântu Gheorghe, care în acest an se va derula în perioada 13 – 24 decembrie.

„Extragerea câștigătorilor la Tombola de Crăciun se va face în jurul datei de 20 decembrie. Ne-am propus să punem în joc în jur de 75 de premii, vor fi o surpriză, dar avem sponsori care ne-au mai ajutat și în anii precedenți. Cu fondurile strânse din vânzarea biletelor de tombolă vom ajuta alte câteva familii nevoiașe din județ. Le mulțumim celor care au donat și în ultimele zile dar și în anii precedenți. Aceste donații vor ajunge în locuri unde într-adevăr este mare nevoie. Bucuria pe care o vedem pe chipurile oamenilor când le intrăm în curți și case cu acele mici sacoșe este de nedescris”, a mai spus președintele Asociației.

Tombola de Crăciun se desfășoară în cadrul proiectului „Un zâmbet pe fețele tuturor”, demarat în 2017, și prin intermediul căruia copiii abandonaţi, cei provenind din familii monoparentale, dar și cei din spitale sau orfelinate beneficiază de sprijin din partea voluntarilor Asociației Salvatore.

Articolul precedentApel al Centrului de Transfuzii Covasna pentru donatorii de sânge. Cererea spitalelor s-a dublat față de anul trecut
Articolul următorPeste 20 de şoferi amendaţi în Covasna pentru folosirea dispozitivelor mobile la volan