Primăria municipiului Sfântu Gheorghe încearcă să reducă dificultățile cauzate de creșterea rapidă a numărului de autovehicule prin stabilirea și închirierea de locuri de parcare publice.

În Sfântu Gheorghe, închirierea locurilor de parcare rezidențiale este reglementată de Hotărârea Consiliului Local 16/2017, și se face prin licitaţie, cu excepția persoanelor cu dizabilități care au dreptul la spațiu de parcare cel mai apropiat de reședință.

Locuitorii care doresc să liciteze pentru un spațiu de parcare trebuie să depună dosarele la Asociațiile de proprietari, cărora Municipalitatea le transmite informaţiile necesare în vederea pregătirii procedurii de atribuire/licitaţie.

Dosarele de solicitare se vor depune la comisiile raionale, împreună cu o cerere; copie B.I./C.I., copie după certificatul de înmatriculare a autovehiculului, ITP valabilă la data licitației și certificat fiscal emis de Direcția Finanțe Publice Municipale pentru dovada plății taxei de 50 lei pentru participarea la licitaţie.

După procesarea cererilor primite, Asociaţiile de proprietari vor afişa data licitaţie, care va avea loc în sala de ședințe nr. 29 a Primăriei Sfântu Gheorghe.

După licitație, Primăria va instala structura metalică galbenă pentru locurile de parcare, iar chiriașul va fi responsabil de întreținerea acesteia.

Potrivit reprezentanților Primăriei, prețul de pornire pentru un loc de parcare este de 160 de lei + TVA pe an (suma este recalculată la cursul euro în prima zi lucrătoare a lunii septembrie).

Participanții vor licita în paşi de 15 lei până va rămâne un singur solicitant pentru un loc de parcare. Închirierea va expira în 5 ani de la prima licitație, iar parcarea va fi relicitată.

Persoana al cărei domiciliu permanent se află la adresa locului de parcare are prioritate față de cei care au o reședință temporară, faţă de cei care au licitat pentru al doilea sau al treilea loc de parcare sau cei care vor parca o mașină a companiei în acea locație.

Cei interesați pot afla informații suplimentare despre închirierea locurilor de parcare rezidențiale, de la Compartimentul pentru Autorizarea Activităţilor de Transport Public Local, telefon: 0267 313 323.

Articolul precedentGer la noapte și minime de -12 grade în depresiuni
Articolul următorFosta centrală termică din Târgu Secuiesc se transformă în clădire cu săli pentru Şcoala de Arte şi Meserii Sfântu Gheorghe