În timpul iernii, lenevim mai mult și acordăm mai puțin timp exercițiilor fizice. Cu toate astea, cu toții ne dorim să rămânem sănătoși, lucru deloc ușor având în vedere mesele bogate în calorii consumate în timpul sărbătorilor de iarnă.

Spitalul Județean de Urgență „dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe continuă campania de informare a cetăţenilor pe diferite teme legate de sănătate, „Bine de știut!”, demarată în urmă cu ceva timp în mediul online.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții Spitalului Județean oferă câteva „trucuri” pentru a ne menține sănătoși chiar și în perioadele în care nu facem efort fizic.

#Să încetinim! 

Măcar să încetinim când vine vorba despre mâncare! Pentru mine, mâncarea – mai ales cina – este ca un ritual: mă odihnesc și mă bucur de mâncarea delicioasă. Faceți-vă și voi mesele speciale și chiar mai relaxante!

#Creați un mediu relaxat pentru mesele dvs.!

De asemenea, este bine să creezi un mediu relaxat pentru exercițiul de mai sus. Dacă nu aveți posibilitatea pentru acest lucru în timpul zilei, încercați să-l creați pentru micul dejun și cină.

Când ajung acasă de la serviciu, trec la această stare cu un duș fierbinte.

#Mai puțin este uneori mai mult

După o zi obositoare și lungă, poate avem tendința să ne apucăm să golim frigiderul din cauză că am stat înfometați pe tot parcursul zilei. Totuși, acest lucru dăuneză organismului nostru. Ascultă semnalele corpului tău și mănâncă de mai multe ori câte puțin!

#Somn, somn, somn bun!

Somnul ajută corpul și sufletul să se echilibreze. Un somn bun poate duce la beneficii suplimentare de sănătate.

#Să scăpăm de stres

Încercați exercițiile de yoga, de meditație, poate faceți o baie fierbinte cu ulei esențial, la sfârșitul zilei. Acest lucru este benefic pentru sănătatea dumneavoastră.

#Trebuie să consumăm lichide!

Aportul zilnic de lichide, pe lângă hidratarea din interior și din exterior, afectează, de asemenea, starea noastră de bine. Lichidele ajută digestia și ne pot reduce foamea. Acordați atenție acestui lucru și pe timp de iarnă!

Articolul precedentRestricții de circulație între Covasna și Comandău pentru Romania Historic Winter Rally
Articolul următorIncendiu miercuri dimineaţa la un atelier din Micfalău. Un bărbat a suferit arsuri uşoare la cap dar a refuzat transportul la spital