Organizatorii celei de a patra ediții a raliului istoric de iarnă al României, care se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni între localitățile Covasna și Comandău, anunță că și în acest an, pe durata desfășurării probelor, vor fi restricții de circulație.

În zilele de 11 si 12 ianuarie, pe sectorul de drum ce leagă localitățile Covasna si Comandău circulația va fi restricționată între orele 08:00-11:00.  

La fel ca în edițiile precedente, raliul pe zăpadă dedicat automobilelor istorice de la Comandău va avea parte de o participare internațională masivă, singurul conațional fiind Marian Comșa, din postura de copilot al francezului Frédéric Rosati.

De asemenea, singurul echipaj tricolor este cel din deschidere, format Constantin Toma și Ciprian Ion. Aceștia se vor afla la bordul unui Mercedes-Benz 190E.

Concurenții din 2020 vor sosi în Covasna din Franța, Belgia, Cehia, Luxemburg și Elveția. Câștigătorii primelor trei ediții, francezii Laurent Battut (Toyota Celica GT-4), Patrick Ferrier (Citroën AX 4×4 Proto Turbo) și Eric Royere (Ford Escort RS 1800 MKII), vor fi la start vinerea aceasta.

Campion absolut al Belgiei în 1995, Bernard Munster va fi pentru al treilea an consecutiv la Historic Winter Rally și îl va avea în dreapta pe fiul său cel mic, Charles. După ce în 2018, a încheiat pe poziția secundă, iar la ediție precedentă a fost deschizător de drumuri, Munster, la bordul unui Subaru Impreza 555, va lupta pentru supremație în acest an.

De asemenea, un alt nume care va fi prezent în Covasna este francezul Serge Cazaux, care în 2018 a devenit campionul Spaniei la istorice și campion european în ERC la Grupa Pre90. Acesta va pilota săptămâna viitoare un BMW M3 E30.

Câștigător al Raliului României în 1993, francezul Michel Tirabassi va concura în Historic Winter Rally cu un Peugeot 205 GTI.

Shakwedown-ul este programat pentru 9 ianuarie, între orele 09:00-16:00, iar a doua zi, vineri, de la ora 14:00, este programată prima probă specială la Manișca.

În total, de-a lungul celor trei zile de concurs, vor avea loc 16 probe, pe o distanță de 282 de kilometri.

Competiția din acest an va avea loc în perioada 10-12 ianuarie, la start fiind așteptate în total 52 de echipaje.

Articolul precedentProgramul din faza a II-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin
Articolul următorCum ne menținem sănătoși (și) fără mișcare. Sfaturile Spitalului Județean de Urgență Sfântu Gheorghe