Atenție cui îi daţi voie să intre în locuință! Doi bărbați care se dădeau drept angajați ai unei firme de deratizare au intrat zilele trecute în casa unei bătrâne în vârstă de 86 de ani din municipiul Sfântu Gheorghe, și sub pretextul că vor face lucrări de dezinsecție, i-au solicitat acesteia suma de 60 de lei, eliberându-i o chitanță aparent falsă.

Femeia locuiește într-un bloc de apartamente de pe strada Grigore Bălan, în zona Consic, și era singură în momentul în care cei doi i-au bătut la ușă. Rudele ei spun că aceasta are probleme cu vederea și nu ar fi putut să vadă documentele pe care cei doi așa-ziși angajați ai firmei de deratizare i le-au prezentat.

„Au intrat în casă doi bărbați îmbrăcați bine, în civil, politicoși, aveau aproximativ 45-50 de ani. Au spus că sunt de la deratizare, unul dintre ei avea o pompă și s-a dus direct în baie, celălalt avea în mână o mapă cu documente și o ținea de vorbă pe soacra mea, dar ea nu vede bine. Ea le-a spus că de 50 de ani de când locuiește acolo n-a venit nimeni să controleze sau să facă deratizare. Au făcut o scurtă inspecție, au cerut 60 de lei, i-au dat o chitanță pe care nu scrie nimic, apoi s-au dus cu un etaj mai sus la un alt bătrân, care era și el singur acasă. Omul le-a dat voie să intre, dar le-a spus că nu are bani să le plătească. E interesant că au plecat fără prea mult scandal”, ne-a spus nora femeii păgubite.

Oamenii suspectează că cei doi așa-ziși angajați ai firmei de deratizare au vrut să verifice dacă în locuință există obiecte de valoare pe care le pot sustrage.

Poliţiştii s-au autosesizat

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe ne-a precizat că poliţiştii covăsneni s-au autosesizat şi fac verificări în acest caz, urmând să vină cu precizări şi sfaturi pentru populaţie în zilele următoare.

Verificați dacă firma are autorizație de la DSV!

La ora actuală, la nivelul județului, există 13 firme de deratizare autorizate de către Direcția Sanitar Veterinară (DSV) Covasna. Oamenii legii atrag atenția că niciodată astfel de firme nu vor umbla de bună voie, din ușă în ușă, să își ofere serviciile, acestea fiind făcute doar la solicitarea clientului.

În ultima lună inspectorii DSV Covasna au făcut controale la toate firmele care se ocupă de deratizare, dezinsecție și dezinfecție din județ, uneia dintre ele fiindu-i retrasă autorizația de funcționare, iar o alta a fost amendată cu 3.600 de lei pentru diferite nereguli constatate.

„Avem 13 firme autorizate pentru deratizare în județ, iar dintre acestea, până la ora actuală, împreună cu poliția am făcut controale la 8, urmând să fie controlate și celelalte 3. La una dintre firme a fost retrasă autorizația, o alta a primit avertisment scris, iar o firmă a fost amendată cu 3.600 lei. Oamenii trebuie să le solicite autorizația de la DSV, deci atunci când firma se prezintă la ei la ușă, trebuie să prezinte autorizația”, ne-a precizat directorul DSV Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor.

Potrivit acestuia, firma căriea i-a fost retrasă autorizația de funcționare era din municipiul Sfântu Gheorghe și deținea substanțe neautorizate, astfel că polițiștii au întocmit dosar penal.  Totodată, în cazul altor două firme, s-a constatat că produsele nu aveau trasabilitate, iar gestiunea nu era ținută corect.

Articolul precedentMormane de gunoaie pe Râul Negru. Garda de Mediu Covasna: „Se va face curăţenie”
Articolul următor„Cu ajutorul tău multe inimi vor continua să bată. Donează sânge!”, la Întorsura Buzăului