Centrului de Transfuzii Sanguine Covasna va organiza joi, 12 decembrie, o nouă campanie de donare de sânge, în parteneriat cu Spitalul Orășenesc Întorsura Buzăului.

Acțiunea va avea loc între orele 08:00-12:00, și sunt așteptați donatorii cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care au peste 55 kg, nu suferă de boli cronice și nu au luat medicamente în ultimele două săptămâni. Înainte de a dona, aceștia trebuie să fie odihniți, să consume atât în seara cât și în dimineața dinaintea donării mese sărace în grăsimi, multe lichide și să nu bea alcool cu 48 de ore înainte.

Pentru a confirma participarea la acțiune, donatorii sunt invitați să scrie „DA” într-un comentariu la postarea de pe pagina de Facebook a Centrului de Transfuzii Sanguine Covasna.

Luna trecută, Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Covasna a lansat un apel în mediul online prin care transmitea că este nevoie urgentă de donatori din toate grupele sanguine (0, A, B, AB) întruncât cererea unităților medicale s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut, iar Centrul nu mai face față numărului ridicat de solicitări.

 

Articolul precedentCovăsneancă păcălită de o firmă falsă de deratizare
Articolul următorFOTO. Salvamont Covasna, activități interactive cu elevii din Ozun