Polițiștii prahoveni au depistat joi, într-un sat din comuna Podenii Noi, o autoutilitară care transporta ilegal, în vederea comercializării, mai mulți porci necrotaliați și fără documente necesare.

Potrivit polițiștilor, șoferul autoutilitarei, un bărbat din comuna Măneciu, județul Prahova, a fost prins în timp ce transporta ilegal 10 porci de aproximativ 25 de kilograme fiecare. Acesta era însoțit de proprietarul animalelor, un bărbat din comuna Barcani, județul Covasna.

„Din primele verificări efectuate a rezultat că persoanele în cauză nu dețin documentele necesare efectuării transportului sau comercializării, iar porcii nu erau crotaliați. Reprezentanți ai DSVSA Prahova au fost solicitați la fața locului pentru efectuarea verificărilor și luarea măsurilor legale, potrivit competențelor. La finalizarea activităților s-a efectuat acțiunea de dezinfecție a tuturor mijloacelor folosite”, transmit reprezentanții IPJ Prahova.

Pentru neregulile constatate de autorități, celor doi le-au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 lei, iar exemplarele transportate ilegal au fost ucise și ecarisate, nu înainte de a fi recoltate probe de laborator în vederea efectuării analizelor.

Articolul precedentPrimăria Sfântu Gheorghe nu va lua în administrare Casa de cultură a sindicatelor
Articolul următorJudețul Covasna premiat în cadrul galei „eTravel Awards”