O nouă ediție a Zilelor Târgu Secuiesc – Târgul de Toamnă 2019 are loc în perioada 28 august – 1 septembrie, în program fiind cuprinse, printre altele, spectacole de dans, concerte ale unor artiști locali și din Ungaria, decernarea premiului Pro Urbe sau Festivalul Cartofului.

Printre artiștii care vor urca pe scenă în cele 4 zile de festival se numără artistul ungar Havasi Balázs, consemnat în Cartea Recordurilor drept cel mai rapid pianist din lume, pentru atingerea de 498 de ori într-un minut a aceleiaşi clape a pianului; dar și formațiile Children of Distance, Yesyes, Moby Dick și Bagossy Brothers Company din Ungaria, și trupele locale 4S Street, Demeter Eli, sau Titan.

„Primăria Municipiului Târgu Secuiesc doreşte să organizeze cu stil bine cunoscutul eveniment de sfârșit de vară-început de toamnă, Târgul de Toamnă, care se adresează, în primul rând, locuitorilor oraşului, dar putem afirma, fără modestie, că acestea vor atrage un public mult mai larg (…) Pe scena mare din centrul istoric al orașului oferim tuturor participanţilor o mare varietate de spectacole culturale și concerte, cu cele mai multe concerte cu artiști locali de până acum. Pe scena vor urca artişti renumiţi, reprezentanţi ai diferitelor genuri muzicale, care sunt deja contractate, de exemplu Király Linda și Király Viktor, Children of Distance, Yesyes, Moby Dick și Bagossy Brothers Company. Concertul de închidere va fi susținut de pianistul de renume mondial, Havasi Balázs”, au transmis organizatorii.

Potrivit acestora, pe lângă spectacolele programate pentru scena principală, publicul va mai avea la dispoziție 14 locații unde se vor desfășura programe culturale, cum ar fi Festivalul Cartofului, în parcul Molnár Józsiás, Urbanizé Garden, Orașul Copiilor, sau Curtea Vinului.

În acest an Primăria municipiului Târgu Secuiesc va acorda 3 premii Pro Urbe în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru activitatea publică şi profesională desfăşurată de-a lungul vieţii, laureații din acest an fiind medicul primar dr. Vitális Sándor; fostul director al Liceului Teoretic Nagy Mózes, prof. Deme László; și sculptorul Vetró András.

Articolul precedentO nouă ediție a taberei interetnice la Bicfalău
Articolul următorVoluntari din Sfântu Gheorghe, la Tabăra Internațională a Tineretului Maltez din Polonia