Cinci voluntari ai Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe participă zilele acestea în Polonia, la Tabăra Internațională a Tineretului Maltez.

Tabăra este parte a unui proiect derulat în ultimii 3 ani pe plan internațional, cu scopul de a construi o rețea de tineri maltezi, și la care au luat parte țări precum Polonia, Ungaria, Lituania, Germania, Cehia, Slovacia, Ucraina, Albania dar și România.

„Voluntarii noștri au ajuns cu bine în localitatea Jaroslawiec din Polonia, localitate care găzduiește acest eveniment grandios. Din filiala noastră, 5 membri vor participa la activitățile organizate pe malul Mării Baltice. La baza taberei stau atât schimbul de experiență, cât și distracția”, au transmis reprezentanții Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe, potrivit cărora, timp de o săptămână tinerii vor lua parte la ateliere de lucru și prezentări.

Nu este singura tabără de acest gen la care voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe participă zilele acestea.

Un grup de tineri din județele Covasna și Harghita participă la Tabăra Tinerilor cu Dizabilități, organizată în localitatea Balatonfenyves de către Serviciul de Ajutor Maltez din Ungaria, iar zilele acestea se derulează pentru al 25-lea an consecutiv tabăra de lucru de la Dorobanți.

„La Tabăra Tinerilor cu Dizabilități din Ungaria suntem considerați deja oaspeți, pentru că ne întoarcem anual la acest eveniment. Noi am organizat pentru prima dată această tabără în România, și i-am invitat și pe ei, așa am ajuns să le fim invitați. Persoanele cu dizabilități din filiala noastră, însoțite de câțiva voluntari, au ajuns cu bine în localitatea Balatonfenyves din Ungaria, unde vor participa la diferite programe, workshop-uri, sau plimbări cu barca pe lac”, ne-a explicat coorodatorul voluntarilor Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe, Szekely Robert.

Articolul precedentConcert Havasi, decernarea premiului Pro Urbe și Festivalul Cartofului, în programul Zilelor Târgu Secuiesc
Articolul următorProbleme cu furnizarea apei potabile în Târgu Secuiesc vineri, până la ora 17:30