Mai mulți tineri, aparţinând diferitelor minorităţi naţionale din ţară, participă timp de o săptămână la o tabără interetnică organizată de Asociația Identitate și Dialog, în localitatea Bicfalău.

Tema din acest an a taberei, care va începe în data de 29 august, este „Drepturile minorităților naționale – de la teorie la practica”, iar activităţile vor fi centrate pe promovarea valorilor culturale, a identităţii etnice, dar şi pe promovarea dialogului interetnic.

„Dorim ca județul nostru să dea încă o dată exemplu în ce privește buna conviețuire interetnică, dialogul fiind baza societății civile moderne. Promovând drepturile minorităților naționale prin raportarea lor la sistemul de protecție vom aduce în atentia tinerilor modul în care statul român asigură fiecăruia un tratament echitabil”, a transmis președintele Asociației Identitate și Dialog, Alexandru Andriesei.

Tinerii vor avea ocazia să își promoveze, cu mândrie, etnia din care fac parte, vor povesti despre frumusețea culturală a acesteia, despre personalitățile marcante, despre drepturile minorităților și despre aportul pe care acestea l-au avut la dezvoltarea statului român modern.

„Îi invităm pe toți cei care doresc să asiste la dezbateri și să își însușescă noțiunile de dialog interetnic, bună înțelegere, conviețuire, conlucrare, armonie și bucurie. De altfel, acesta sunt și reperele Asociației interetnice Identitate și Dialog, sunt obiectivele după care își ghidează activitatea, organizația propunându-și să contribuie la promovarea dialogului interetnic și a unui climat interetnic european. România își dorește ca fiecare cetățean să simtă că el însuși reprezintă o parte din statul român și, alături de strămoșii săi, contribuie la existența și dezvoltarea României”, a mai transmis președintele Asociației.

Tabăra ”Drepturile minorităților naționale – de la teorie la practica” este finanțată de Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, instituție ce are ca obiectiv protejarea și promovarea minorităților naționale.

Înscrierile se pot face telefonic, la numărul: 0748 387 551, sau prin e-mail, la adresa:  [email protected], iar informații suplimentare despre Tabăra interetnică de la Bicfalău pot fi aflate și contactând organizatorii pe pagimna de Facebook a Asociației:  https:// ww.facebook.com/asociatiaidentitatesidialog.

 

Articolul precedentProgramul filmelor la Cinema Arta Sfântu Gheorghe în perioada 16 – 22 august
Articolul următorConcert Havasi, decernarea premiului Pro Urbe și Festivalul Cartofului, în programul Zilelor Târgu Secuiesc