La începutul acestei săptămâni, în localitatea covăsneană Brateș, a fost inaugurat un nou Centru comunitar. Clădirea, veche de aproape 60 de ani, a servit în trecut drept magazin și bufet, iar ulterior a fost folosit ca sală de repetiții pentru trupa de fanfară din Brateș.

Clădirea, deteriorată și eliberată, a fost cumpărată în 2008 de autoritățile locale din Brateș, cu scopul de a crea un centru comunitar pentru localnici și a fost transformată și renovată prin programul Leader.

În cadrul festivității de inaugurare, primarul comunei Brateș, Tánczos Szabolcs, a explicat că lucrările de reconstrucție au durat un an și jumătate, dar că investiția era una necesară pentru comunitate.

„Am avut nevoie de multă vreme de acest imobil nou, deoarece comuna nu dispunea de o sală de evenimente sau de ședințe. Cursurile de formare profesională de măcelar și mezelar ce au avut loc aici, precum și câteva evenimente mai mici au confirmat faptul că imobilul este util și este apreciat de comunitate. Am reușit să modernizăm clădirea printr-o colaborare, trebuie să le mulțumim autorităților județene pentru sprijinul financiar generos, firmei Bit Com SRL Sfântu Gheorghe pentru munca responsabilă, au investit multă muncă angajații primăriei și consilierii locali, mulțumiri Asociației Progressio, și supraveghetorului lucrărilor, inginerul Manases Sándor”, a spus primarul în cadrul festivității.

Centrul comunitar modern are o suprafață de 270 metri pătrați, include o sală mai mare, cu o capacitate de 100 de persoane, o sală mai mică, un grup sanitar și o bucătărie, precum și o sală mai mică care găzduiește arhiva primăriei. De asemenea, clădirea dispune și de o sală nouă pentru centrala termică.

„În cadrul Programului județean de dezvoltare <<Satele noastre>> avem sarcina să efectuăm investiții în special în așezările rurale ale județului, investiții care contribuie la ridicarea nivelului de trai al comunităților locale. Scopul nostru este să exploatăm la maxim potențialul fiecărei localități. Sprijinim ideile bune și acordăm ajutor ca planurile să devină o realitate. În comuna Brateș există viziune și voință. Construirea în trei ani a două poduri, modernizarea totală a școlii, amenajarea rețelei de apă și canalizare, iar acum noul Centru comunitar sunt exemple că Brateșul se află pe calea dezvoltării”, a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor,

Noul Centru comunitar a fost inaugurat luni, iar valoarea totală a investiției este de 85.000 euro, din care contribuția autorităților locale și județene este de 25.000 euro.

Foto: Kocsis B. Janos

ImagineImagine

Articolul precedentSepsi OSK Sfântu Gheorghe, cea mai mare victorie de la promovare
Articolul următorDescoperire revoluționară. O boală incurabilă ar putea fi vindecată în fază incipientă