„Prima hartă gastronomică a Ținutului Secuiesc” a fost realizată de Sándor Barna, membru al Consiliului Județean Harghita, care este și pasionat de gastronomie, astfel că în ultimii 15 ani a vizitat localuri din întreaga lume, a realizat un blog gastronomic și a decis să adune cele mai bune restaurante și cafenele din județele Harghita, Covasna și Mureș într-o hartă care să îi ajute pe cei interesați să găsească localul potrivit.

Harta, care poate fi găsită și în format tipărit, poate fi cel mai ușor accesată pe site-ul www.hartagastro.ro, însă poate fi descărcată și sub formă de aplicație pentru telefonul mobil.

„Harta gastro ajută la orientarea în secuieme a celor care locuiesc aici, cât și a vizitatorilor (…) Fie că vorbim despre un restaurant într-un mediu familiar, fie că vorbim despre bucătăria simplă, scopul nostru este de a prezenta și de a recomanda localuri care în zona noastră reprezintă gastronomia de calitate. Lista locurilor publicate este subiectivă, se bazează pe expedriența de peste 7 ani a blogului Gasztromania.ro și pe experiența în urma degustării mâncărurilor din peste 1.000 de restaurante”, scrie realizatorul hărții pe site-ul hartagastro.ro.

Harta cuprinde peste 120 de localuri, 26 dintre acestea din județul Covasna, alese în funcție de calitatea şi diversitatea mâncărurilor dar şi de calitatea servirii, iar cei interesați pot afla informații despre program, adresele restaurantelor și cafenelelor, specificul localurilor și experiența pe care acestea o oferă.

Anul trecut, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna a realizat, în cadrul proiectului Vizitează Covasna, o hartă gastro-turistică a municipiului Sfântu Gheorghe care cuprindea pe lângă obiective turistice, şi 16 localuri, care oferă de la preparate cu specific local până la bucate după reţete proprii sau inspirate din gastronomia internaţională.

Harta a fost tipărită în 2.400 de exemplare, în limbile română şi maghiară.

Articolul precedentUltima sută de metri pentru înscrierile la Visit Covasna Marathon
Articolul următorStudio M începe stagiunea cu o premieră și participare la festivaluri internaţionale