Teatrul de mişcare Studio M din Sfântu Gheorghe porneşte în forţă noua stagiune cu trei premiere, turnee și participări la festivaluri internaționale și organizează a treia ediție a Festivalului FLOW la Sfântu Gheorghe.

În coregrafia lui Rita Góbi, trupa prezintă producția „sniffle&giggle” pe 15 septembrie, duminică de la ora 19:00. Rita Góbi este interpret, coregraf și profesor de dans. A participat la numeroase programe de rezidențe în Europa și Statele Unite, iar stilul său se caracterizează prin minimalism și coregrafie precisă.

Muzica spectacolului este realizată de Dávid Szegő, light design de Zuzana Režná, costume de Marie Gourdain, dramaturgia de Anna Zsigó. Realizarea spectacolului este co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Fondul Bethlen Gábor.

A doua premieră a stagiunii va fi regizată de coregrafa Ermira Goro și va avea premiera pe 30 octombrie. Ermira Goro, fost membru al DV8 Physical Theatre din Marea Britanie, s-a prezentat în Sfântu Gheorghe în 2017 în cadrul festivalului FLOW2 în spectacolul „Dandelion”, o producție a Centrului Cultural Onassis din Grecia. Artista revine la trupa Studio M în calitate de coregraf în acest an, producția „Variations: Nr. 1” explorează modalitățile autocunoașterii și stabilirii unor relații sincere cu oamenii din jur printr-un limbaj de dans specific. Artista lucrează prima dată cu o trupă din România. Producția este co-finanțată de Fondul Bethlen Gábor.

Coregraful Cosmin Manolescu din București va crea a treia premieră a trupei în stagiunea 2019/2020. Artistul este coregraf, curator și director artistic al Serial Paradise Company/Fundația Gabriela Tudor din București, de asemenea în prezent coregraful este implicat în proiecte internaționale și programe de rezidenție de la București până la Tokyo. Premiera spectacolului va avea loc în luna martie 2020. Producția este co-finanțată de Fondul Bethlen Gábor.

A treia ediţie Flow

A treia ediție a Festivalului FLOW se organizează în perioada 13-17 noiembrie 2019 la Sfântu Gheorghe. Și în acest an festivalul prezintă producții de înaltă calitate artistică care reprezintă trenduri actuale din scena internațională de dans contemporan și teatru fizic. FLOW3 va include producții  și trupe ca Emanuel Gat Dance (Franţa), Joseph Nadj (Franţa), Compania Gobi Rita (Ungaria), și o coproducție Central Europe Dance Theatre (Ungaria) și Anton Lachky (Slovacia).

Studio M continuă participările la festivaluri internaționale de teatru și dans cu producția „LIFT – boys will be boys” – pe 7 septembrie spectacolul va fi jucat la Szczecin, Polonia în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Pro Contra, iar pe 17 septembrie la Întâlnirea Internațională de Dans de la Pécs, Ungaria.

Trupa organizează de asemenea în această stagiune un turneu al producției „Danse noir” (coregrafia: Dora Barta), spectacolul ajungând astfel la Budapesta, Debrecen, Timișoara și Novi Sad.

Articolul precedentCele mai bune restaurante și baruri din Covasna, într-o hartă realizată de un harghitean
Articolul următorPremieră pentru paramedicii din Târgu Secuiesc: o tânără de 19 ani a născut în ambulanţă al treilea copil