Continuă înscrierile pentru prima ediție a Maratonului Visit Covasna, organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Turismului și Fitness Tribe Sfântu Gheorghe.

Cu aproape 3 săptămâni până la startul competiției, organizatorii au prelungit termenul limită pentru înscrieri, astfel că cei interesați mai au timp până pe 12 septembrie să se înregistreze pe platforma https://marathon.visitcovasna.com.

Potrivit organizatorilor, până la ora actuală în competiție s-au înscris 165 de participanți, printre aceștia și alergători din țări precum Kenya, Egipt sau Uganda.

„S-au înscris 30 de persoane la proba Bertis Maraton, 14 echipe (56 de persoane) la proba de ștafetă, iar ceilalți vor participa la proba Pepsi 10K (alergare 10 km). Pentru copii se va organiza concursul ChocoPack Kids Race, în cardul căruia cei de grădiniță vor alerga 400 de metri, copiii de clasele primare 800 de metri, iar copiii de clasele V –VIII, 1.200 de metri (…) S-au înscris și alergători străini, Ismail Ssenyange din Uganda, care va alerga al 17-lea maraton cu această ocazie, și vrea să atingă un timp de 2 ore 20 de minute (…) Între participanții din străinătate se află și alergătoarea egipteană Manal Rostom, care a ales distanța de 10 km, precum Paul Muturi din Kenya, care participă prima oară la o probă de maraton”, au precizat organizatorii.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Grüman Róbert, care va participa la proba de 10 km, a declarat că acest eveniment sportiv continuă seria acţiunilor iniţiate de autorităţile locale în urmă cu aproape 3 ani, cu scopul de promova zona şi brandul „Covasna – Ţinutul conacelor”.

„Acum trei ani a fost lansat proiectul Visit Covasna pentru promovarea Ținutului Trei Scaune. În cadrul proiectului au fost prezentate cele 160 de conace aflate în zonă, a fost realizată pagina web și aplicația mobilă pentru promovarea tursimului. Ca parte integrantă a acestului proiect este conceput și Maratonul Visit Covasna, organizat pentru prima dată în regiune (…) Prin acest eveniment dorim să atragem atenția asupra beneficiilor pe care le are mișcarea. În viitor dorim să dezvoltăm acest eveniment, la nivel național, colorând paleta turismului sportiv din județ”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert.

Președintele Fitness Tribe, Csanád Birtalan a menționat că în ultima perioadă membrii asociației au participat la mai multe maratoane și competiții, și consideră că evenimentul care va avea loc în data de 22 septembrie contribuie la dezvoltarea turismului în județ.

Startul (și linia de sosire) Maratonului Visit Covasna se va da în Valea Zânelor iar competiția se va desfășura, în cea mai mare parte, pe asfalt. Concurenții vor avea de străbătut un traseu care va trece prin localitățile: Covasna, Zăbala, Tamașfalău, Surcea, Telechia, Brateș, Pachia și Covasna.

Termenul limită pentru înscrieri este 12 septembrie pe pagina https://marathon.visitcovasna.com.

Participanții care s-au înscris până pe data de 20 mai au avut de achitat o taxa de 70 lei pentru proba de maraton individual, 200 lei pentru cea de ștafetă, respectiv 50 lei pentru proba de 10 km; în vreme ce concurenții care se vor înscrie până pe data de 12 septembrie vor avea de achitat 120 lei (maraton), 300 lei (ștafetă), respectiv 90 lei (10K).

Articolul precedent60 de intervenții ale jandarmilor covăsneni pentru îndepărtarea urșilor în prima jumătate a anului
Articolul următorCele mai bune restaurante și baruri din Covasna, într-o hartă realizată de un harghitean