Caravana filmelor TIFF ajunge din nou la Sfântu Gheorghe, unde urmează să fie proiectate trei filme în perioada 25-27 septembrie.

Caravana va ajunge la Sfântu Gheorghe săptămâna viitoare, iar intrarea este liberă, filmele fiind proiectate în Piaţa Centrală din oraş. Evenimentul este susținut de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură Kónya Ádám.

Marți, 25 septembrie, de la ora 20:30 poate fi văzut filmul „La revedere acolo sus / See You Up There / Au revoir là-haut”, regia Albert Dupontel. Filmul este câștigător a 5 trofee César şi prezintă povestea tragi-comică a protagoniștilor, inspirată de romanul omonim al lui Pierre Lemaitre.

Serile de film continuă miercuri, 26 septembrie, aceeaşi oră 20:30, cu filmul „Breaking News” (r. Iulia Rugină), Andi Vasluianu fiind cap de afiş în drama unui jurnalist forţat să facă un reportaj in memoriam după moartea tragică a operatorului său. Alături de el joacă adolescenta Voica Oltean, distinsă cu Menţiunea specială a Juriului la Karlovy Vary pentru primul ei rol pe marele ecran, la doar 15 ani, prestaţie descrisă drept „impresionantă” de publicaţia americană Variety.

Ultima seară de proiecții, joi, 27 septembrie, le dă spectatorilor întâlnire cu „România Neîmblânzită” (r. Tom Barton Humphreys), documentarul care a stabilit noi recorduri de public în cinematografele din România. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg și prezintă frumusețea sălbatică a României.

Articolul precedentDSVSA Covasna: Intensificăm controalele pentru prevenirea răspândirii pestei porcine
Articolul următorO singură asociație de proprietari, interesată de programul de reabilitare termică a blocurilor din Sfântu Gheorghe