Bucătăria românească ocupă un lăudabil loc 22 într-un clasament cu 95 de poziții al țărilor cu cele mai gustoase preparate. Am depășit școli culinare cu notorietate mai mare, precum Thailanda sau Liban, dar suntem în urma celor de la care ne-am inspirat direct: Turcia și Grecia. 
 
 

Portalul culinar Taste Atlas a plasat bucătăria românească pe locul 22 în lume, lăudând-o pentru produse tradiționale precum telemeaua de Ibănești, cașcavalul afumat, mămăliga sau ciorba de fasole în pâine. 

 

 

Imagine

 

 

Sunt amintite, de asemenea, și cele mai populare feluri de mâncare: micii, cozonacul și borșul.

 

Imagine

Pe județe, cele mai bune punctaje le au Sibiu și Constanța, urmate de Argeș și Suceava. 

 

 

Bucătăria autohtonă este depășită în clasament de țările din care ne și vin principalele surse de inspirație culinară, Grecia și Turcia, aflate pe locul 2 și respectiv 7 în clasamentul mondial. Și bucătăriile din Polonia, Croația sau Ungaria sunt mai bine punctate decât cea românească.

Pe de altă parte, suntem cu aproape 10 poziții în fața bucătăriei din Austria și înaintea altor țări mai intens popularizate în turismul culinar, cum ar fi Libanul si Thailanda.

 

Articolul precedentConcediul paternal. Tații vor avea dreptul la mai multe zile libere pentru îngrijirea copilului. Anunțul Guvernului
Articolul următorScandalul de la B1 TV, departe de a se fi încheiat. Rezervistul Oancea contraatacă. Bobby Păunescu, replică acidă: Am fost un manager slab când l-am adus pe Oancea în șlapi, cu punga de 1 leu în mână, la conducere