Un brad de Crăciun artificial a fost împodobit sâmbătă dimineață cu globuri și luminițe, la 3 metri sub apă, în lacul Centrului pentru cercetări subacvatice din localitatea covăsneană Dalnic.

Patru scafandri au împodobit pomul de Crăciun, pe care l-au așezat pe barul subacvatic amenajat pe fundul lacului de la Dalnic. Albert Zoltan, unul dintre scafandrii care au participat la acțiunea de sâmbătă, ne-a declarat că deși viscolul le-a dat bătăi de cap participanților, acțiunea s-a încheiat cu succes.

„Condițiile de vreme nu au fost cele mai bune, din cauza viscolului aproape că era să nu ajungem la lac, dar din fericire sub apă totul devine foarte calm și simplu. Pe lângă faptul că este o distracție pentru noi, prin această acțiune doream să atragem atenția asupra activității lacului pentru scufundări de la Dalnic. În timpul verii se organizează tabere pentru copiii cu dizabilități, care beneficiază de tratament cu ajutorul peștilor, sau prin programele de ascultat muzică în mediul subacvatic”, a declarat Albert Zoltan pentru Realitatea de Covasna.

VIDEO: 

Acțiunea de sâmbătă nu este prima de acest gen. În 2016, câțiva scafandri, membri ai Centrului de cercetări subacvatice de la Dalnic, au împodobit în preajma sărbătorilor de iarnă un brad de Crăciun pe care l-au montat sub apă, cu vârful în jos, lipit de gheața formată pe lac.

Articolul precedentPolițiștii covăsneni au confiscat peste 20 de kg de articole pirotehnice
Articolul următorSepsi OSK urcă pe loc de playoff după 3-0 la Călăraşi